Atasoy Bilgin
Teknoloji

Cyberwise&Microsoft İşbirliği Kurumların Siber Dayanıklılığını Artırıyor

Türkiye’nin lider siber güvenlik şirketlerinin başında gelen Cyberwise, hizmet portföyüne bir dünya devini daha ekledi.

Cyberwise&Microsoft İşbirliği Kurumların Siber Dayanıklılığını Artırıyor

Türkiye’nin lider siber güvenlik şirketlerinin başında gelen Cyberwise, hizmet portföyüne bir dünya devini daha ekledi. Microsoft’un MEA (Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki 8 MSSP Partner’ından biri olan Cyberwise, bu iş birliği ile Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Microsoft kullanıcısı şirketlerin güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

 

Siber güvenlik alanında uluslararası standartlarda “Tek Adres” iş modeliyle, danışmanlık, ürün satışı, teknik destek ve yönetilen hizmetler alanlarında çalışmalarını başarıyla sürdüren Cyberwise, alanında lider üreticilerle hizmet portföyünü genişletmeye de devam ediyor. Son olarak dünya devi Microsoft ile bir anlaşmaya varan Cyberwise, Microsoft’un Güvenlik ürün ailesindeki çözümleri destekleyecek hizmetler sunacak. Hali hazırda Microsoft’un güvenlik ürünleri alanında Gold İş Ortağı olan Cyberwise bu işbirliği ile Microsoft’un MEA (Middle East & Africa) bölgesindeki 8 MSSP (Managed Security Service Provider) İş Ortağından biri olarak bu bölgede faaliyet gösteren kurumların Microsoft güvenlik çözümlerini maksimum verimde kullanmalarına destek verebilecek. 

 

Microsoft güvenlik ürünlerine sahip olup, bunları nasıl verimli şekilde kullanacağı konusunda desteğe ihtiyacı olan ya da bu işlemler için yeterli insan kaynağı olmayan şirketler bu iş birliği sayesinde Cyberwise’a başvurabilecek. Böylece, Microsoft Güvenlik ürün ailesinden beklenen güvenlik olgunluğunu arttırıcı değere Cyberwise ile de erişilebilecek. Ayrıca farkında olunmayan zayıflıkların tespit edilmesi, bunların ortadan kaldırılması ya da olası etkilerinin indirgenmesi fırsatlarını oluşturmak da mümkün olacak. Bu sayede genel olarak güvenlik olgunluklarını artıran şirketler, siber tehditlere karşı dayanıklılıklarını da artırmış olacaklar. 

 

“Dünya’da alanında öncü olarak kabul edilen şirketlerin de dahil olduğu pek çok iş ortağımızla hizmet portföyümüzü genişletiyor olmayı çok önemsiyoruz. Bir dünya devi olan Microsoft ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği de bu kapsamda oldukça önemli.” diyen Siber Güvenlik Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı, Aydın Küçükkarakaş sözlerini şöyle sürdürdü“Yetkin insan kaynağı ve teknolojide derinleşme ihtiyacının günden güne arttığı gerçeğinden hareketle yönetilen hizmetler kapsamımızı Microsoft güvenlik ürünleri ile genişletiyoruz. Bu sayede Microsoft’un güvenlik çözümlerinin verimli kullanımını sağlamanın yanında, sunduğu “lighthouse” gibi merkezi platformları ile birden fazla müşteriye yetenekli insan kaynağımızla hizmet sunmak da mümkün olacak. Yetenek havuzumuzu ve bilgi birikimimizi Türkiye başta olmak üzere tüm MEA bölgesindeki Microsoft kullanıcılarına sunmak bizim için çok kıymetli”

 

Microsoft Türkiye İş Ortaklıklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Dura ise güvenliğin hiçbir zaman tek başına yeterli olmadığına dikkat çekerek, “Sunduğumuz ürünlerin doğru şekilde kullanılıyor ve yönetiliyor olması çok önemli. Cyberwise, sahip olduğu tecrübe ve yetkinlikle dünyada limitli sayıda bulunan ve önemli kriterlere göre elde edilen MSSP (Managed Service Security Provider) unvanını alarak, toplam güvenlik çözümlerimize büyük değer katan bir iş ortağı. Microsoft Türkiye olarak, Cyberwise ile başlattığımız iş birliği sayesinde müşterilerimize sunduğumuz güvenlik hizmetlerinin kapsamında önemli bir genişleme sağlıyoruz” dedi. Dura, Cyberwise’ın Microsoft güvenlik ürün ailesindeki ürün ve çözümlerin müşteriler tarafından en etkili ve verimli şekilde kullanılması noktasında vereceği desteğin Microsoft ürünlerinin kullanımının artırılmasına katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL