Teknoloji

Dell Technologies, Dell PowerStore'u Depolama Performansı, Esneklik ve Verimlilik Gelişmeleriyle Güçlendiriyor

Dell Technologies, daha iyi performans, verimlilik, esneklik ve çoklu bulut veri hareketliliği için Dell PowerStore geliştirmelerini duyurdu.

Dell Technologies, Dell PowerStore'u Depolama Performansı, Esneklik ve Verimlilik Gelişmeleriyle Güçlendiriyor

Dell Technologies, daha iyi performans, verimlilik, esneklik ve çoklu bulut veri hareketliliği için Dell PowerStore geliştirmelerini duyurdu. Dell ayrıca Dell APEX portföyünü yeni AIOps geliştirmeleri ve gelişmiş çoklu bulut ve Kubernetes depolama yönetimi ile genişletiyor.

Dell Technologies Altyapı Çözümleri Grubu Başkanı Arthur Lewis, konuyla ilgili olarak “PowerStore geliştirmelerimiz ve müşterilerimize ve iş ortaklarımıza sunduğumuz yeni finansal ve operasyonel avantajlar, all-flash depolamada çıtayı yükselterek güçlü bir etki yaratıyor. Sadece bununla da kalmadık. İnovasyona odaklanmamız, yapay zekâ ve otomasyonun gücüyle altyapı ve uygulama güvenilirliğini artırarak çoklu bulut ve Kubernetes depolamayı yönetmeyi daha da kolaylaştırdığımız Dell APEX’e de uzanıyor.”

Depolama performansını, verimliliği, esnekliği ve çoklu bulut kabiliyetlerini artırıyor

Dell PowerStore, sektörün en esnek dört seviyeli hücre (QLC) depolaması ve önemli performans geliştirmeleriyle  artan iş yükü taleplerini yönetmeye yardımcı oluyor. 

Dört seviyeli hücre (QLC) tabanlı depolama, üç seviyeli hücre (TLC) modellerine kıyasla terabayt başına daha düşük maliyetle kurumsal düzeyde performans sunuyor. Müşteriler 11 QLC sürücüyle başlayabiliyor ve cihaz başına 5,9 petabayt etkin kapasiteye kadar ölçeklenebiliyor.PowerStore’un akıllı yük dengeleme özellikleri, maliyetlerden tasarruf etmeye ve karışık TLC ve QLC kümeleri arasında iş yükü yerleşimini iyileştirmeye yardımcı oluyor.Yenilenen yerinde veri modeli cihaz yükseltmeleri sayesindeyse donanım performansını yüzde 66’ya kadar artırıyor.

Dell PowerStore yazılım gelişmeleri verimliliği, güvenliği ve bulut hareketliliğini artırıyor:

  • Yazılım odaklı performans artışı: Mevcut müşterilere hiçbir ek ücret istenmeden sunulan ve kesintiye yol açmayan yazılım güncellemeleri, karma iş yükü performansında yüzde 30’a varan artış ve gecikmede yüzde 20’ye varan azalma sağlıyor. 
  • Geliştirilmiş veri koruması: Blok ve dosya iş yükleri için yerel senkron replikasyon ve Windows, Linux ve VMware ortamları için yerel metro replikasyon ile kritik iş yüklerini korumak için daha fazla seçenek sunuyor.
  • Artırılmış verimlilik: Yazılım geliştirmeleri yüzde 20’ye kadar veri azaltımı ve yüzde 28’e kadar güç verimliliği sağlıyor.
  • Çoklu bulut veri hareketliliği geliştirmeleri: Müşteriler, PowerStore’u dünyanın en ölçeklenebilir bulut blok depolaması olan Dell APEX Blok Depolama’ya bağlayarak çoklu bulut stratejilerini geliştirebiliyor ve iş yükü hareketliliğini basitleştirebiliyor. 

Fulgent Genetics’in Uygulamalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Lacenere, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dell PowerStore, Fulgent Genetics’in patoloji, onkoloji, üreme sağlığı, bulaşıcı ve nadir hastalıklar gibi alanlarda veri işleme hızını önemli ölçüde artırarak hastaların tedavi süreçlerini dönüştürmesine yardımcı oluyor. Bu da doktorların genetik içgörüleri ve test sonuçlarını hastalara daha hızlı bir şekilde ulaştırmalarına olanak tanıyor. PowerStore, enerji kullanımını en aza indirerek ve veri merkezlerimizin boyutunu küçülterek sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızı güçlendiriyor ve bize önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlıyor. PowerStore’un son gelişmelerle birlikte performans, verimlilik ve maliyet tasarrufunu artırmaya devam etmesini bekliyor, böylelikle tedavi süreçlerini daha da geliştirmeye yardımcı olacağına inanıyoruz.” 

Bu gelişmeler, güncellenmiş PowerStore sistemlerini müşterilere daha fazla depolama yatırımı koruması sağlamayı ve Dell iş ortağı kârlılığını artırmayı amaçlayan programlarla birleştiren entegre bir çözüm olan PowerStore Prime’ın bir parçası niteliğinde.

Daha fazla depolama yatırımı koruması sunuyor

PowerStore Prime, müşterilere BT yatırımlarından en iyi şekilde yararlanmaları için daha fazla esneklik sunuyor:

  • 5:1 veri azaltma garantisi: Müşteriler güvenle satın alabiliyor, maliyet tasarrufu sağlayabiliyor ve sektörün en iyi veri azaltma garantisi ile enerji tüketimini azaltabiliyor.
  • Sürekli modernizasyon: Dell ProSupport veya ProSupport Plus ile Yaşam Döngüsü Yönetimi müşterilere canlı destek, esnek teknoloji yükseltmeleri, kapasite takasları ve depolama danışmanlığı hizmetlerine 7/24 erişim sunuyor.  
  • Esnek kullanım: Müşteriler PowerStore’u Dell APEX aboneliği aracılığıyla kullanabiliyor ve yalnızca aylık olarak ihtiyaç duydukları kadarını ödeyebiliyor.  

Müşteri taleplerini karşılamak için iş ortaklarını güçlendiriyor

PowerStore Prime ayrıca PowerStore satış sürecini de basitleştiriyor ve cazip hâle getiriyor. Dell’in iş ortağı öncelikli depolama stratejisini temel alan iş ortakları artık rekabetçi fiyatlı ürün paketleri sunarak ve ortak müşteriler için ek kullanım alanları sağlayarak PowerStore satışlarını artırabiliyor. İş ortakları ayrıca PowerStore ve PowerProtect çözümlerini bir araya getirerek satış süreçlerini kolaylaştırabiliyor.

World Wide Technology Teknik Çözümler Mimarı John Lochausen, PowerStore’un yeni 5:1 Veri Azaltma Garantisi ve yeni QLC çözümüyle ilgili;“Dell’in gelişmiş depolama maliyetini düşürürken müşteri verimliliği hedeflerini karşılama konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Dell’in yeni iş ortağı teşvikleri ve garantileri, her şeyi bir araya getirerek all-flash depolamadaki en son gelişmelerle bizi ve müşterilerimizi başarılı olacak bir konuma getiriyor” dedi.

BT yönetimini basitleştirmek ve otomatik hâle getirmek için yapay zekânın gücünü açığa çıkarıyor

Dell Technologies, yapay zekâ ve çoklu bulut gibi temel odak alanlarında müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere Dell APEX portföyünü geliştirmeye devam ediyor. Dell APEX yenilikleri, alanında lider AIOps özellikleri sunarken depolama ve Kubernetes yönetimini de geliştiriyor.  

Dell APEX AIOps Hizmet Olarak Yazılım (SaaS), yapay zekâ odaklı tam yığın gözlenebilirliği ve olay yönetiminden yararlanarak Dell altyapısının sağlığını ve kullanılabilirliğini optimize ediyor. Dell’in AIOps araçlarının operasyonları kolaylaştıran, BT çevikliğini artıran ve üç entegre yetenek aracılığıyla uygulamalar ve altyapı üzerinde daha fazla kontrol sağlayan önemli bir genişlemesi olarak karşımıza çıkıyor.

  • Altyapı Gözlenebilirliği: Yapay zekâ destekli sağlık, siber güvenlik ve sürdürülebilirlik içgörüleri ve önerileri aracılığıyla altyapı sorunlarını geleneksel yaklaşımlardan 10 kata kadar daha hızlı çözüyor.Üretken Yapay Zekâ destekli Dell APEX AIOps Assistant, altyapı sorularına anında yanıt veriyor ve ayrıntılı sorun giderme önerileri sunuyor.  
  • Uygulama Gözlenebilirliği: Uygulama kullanılabilirliğini ve performansını sağlamak için tam yığın uygulama topolojileri ve analitiği aracılığıyla uygulama sorunlarının ortalama çözüm süresinde yüzde 70’e varan azalma sağlıyor.
  • Olay Yönetimi: Müşteri tarafından bildirilen çok satıcılı ve çok bulutlu altyapı sorunlarını yüzde 93 oranında azaltan yapay zekâ odaklı olay tespiti ve çözümü sayesinde dijital altyapı kullanılabilirliğini optimize ediyor.

Dell APEX Navigator SaaS artık Kubernetes depolama yönetimi ve Dell APEX Storage for Public Cloud çözümleri için ek destekler de sunuyor. 

  • Dell APEX Navigator for Kubernetes, Dell PowerFlex’te Kubernetes depolama yönetimini daha basit hâle getiriyor. Yakında, Dell PowerScale ve Dell APEX Cloud Platform for Red Hat OpenShift’te kullanılabilecek ve veri çoğaltma, uygulama hareketliliği ve gözlenebilirlik gibi gelişmiş veri hizmetlerini konteynerlere getirecek. 
  • Dell APEX Navigator for Multicloud Storage ise artık Dell APEX File Storage for AWS’i destekliyor ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde Dell APEX File Storage for Microsoft Azure’un da desteklenmesi planlanıyor. Bu çözüm, Dell tarafından şirket içi ve genel bulut depolama için oluşturulan bir depolama katmanında depolama yapılandırmasını, dağıtımını ve izlemesini basitleştiriyor. 

Müşteriler, Dell APEX Navigator for Multicloud Storage ve Dell APEX Navigator for Kubernetes için 90 günlük deneme sürecinden yararlanabiliyor.

Satış/Kullanıma Sunuş Tarihi

  • Dell PowerStore yazılım geliştirmeleri Mayıs ayı sonunda tüm dünyada kullanıma sunulacak.
  • Dell PowerStore QLC modeli ve Gen 2 müşterileri için yenilenen yerinde veri modeli cihaz yükseltmeleri dünya çapında Temmuz ayında kullanıma sunulacak. 
  • Dell PowerStore çoklu bulut veri hareketliliği, 2024 yılının ikinci çeyreğinde küresel olarak kullanıma sunulacak.
  • Dell APEX File Storage for AWS’e yönelik Dell APEX Navigator for Multicloud Storage desteği, hâlihazırda ABD’de kullanıma sunulmuş durumda.
  • Dell APEX File Storage for Microsoft Azure’a yönelik Dell APEX Navigator for Multicloud Storage desteği, 2024’ün ikinci yarısında ABD’de kullanıma sunulacak.
  • Dell APEX AIOps Altyapı Gözlenebilirliği ve Olay Yönetimi hâlihazırda kullanıma sunulmuş durumda. Uygulama Gözlenebilirliği’nin ise Ekim 2024’te kullanıma sunulması planlanıyor.
  • Dell APEX Navigator for Kubernetes hâlihazırda ABD’de PowerFlex için kullanılabilir durumda ve Dell APEX Cloud Platform for Red Hat OpenShift, Dell PowerScale ve ek coğrafyalara yönelik destek 2024’ün ikinci yarısı için planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL