Gündem

Dockers®, Waves for Water ile Deprem Bölgesinde!​

Dockers® ile güçlerini birleştiren Waves for Water, yaşanan büyük afetin yaralarını sarmak ve bölgenin temiz su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak adına saha çalışmalarına başladı.

Dockers®, Waves for Water ile Deprem Bölgesinde!​

Dockers® ile güçlerini birleştiren Waves for Water, yaşanan büyük afetin yaralarını sarmak ve bölgenin temiz su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak adına saha çalışmalarına başladı.

 

İnsanları ve gezegenimizi korumak için yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Dockers®, Waves for Waters ile temiz suya ihtiyacı olan insanları ve toplulukları hedefleyen insani odaklı bir dizi girişimin hayata geçmesini sağlayacak benzersiz bir ortaklık yoluyla güçlerini birleştirmişti. Waves for Water ve Dockers®, geçtiğimiz aylarda ülkemizi derinden sarsan ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında da hayati ihtiyaçlardan biri olan temiz su ihtiyacını karşılamak için ön saflarda yer aldı.

Gerçekleşen büyük afet sonrasında harekete geçerek Türkiye’ye gelen Waves for Water ve W4W’ın bir kolu olan Clean Water Corps, Hatay ve çevre köylerde yardım faaliyetleri gerçekleştirdi. Bu amaçla, World Central Kitchen gibi kar amacı gütmeyen uluslararası kuruluşlar ve yerel yönetim ve liderlerle ortaklık kurdu. 

Kirli suyu temiz ve içilebilir hale getiren filtrelerin kurulumu, dağıtımı ve eğitim için öncelikle pilot bir çalışma yapan Waves for Water ekibi; sonrasında kurduğu ortaklıklar ile ilk etapta 150, ikinci etapta 200 filtre olmak üzere toplamda 350 adet filtrenin dağıtımını gerçekleştirdi. Sudaki tüm biyolojik kirleticileri ortadan kaldırmak amacıyla içi boş membran filtre ve yerçekimi etkisiyle çalışan Sawyer Point One Filtresi sayesinde bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan temiz suya erişimde fırsat eşitliği sağlanması hedeflendi. Bu sayede, depremden etkilenen vatandaşların kendi imkanları ile su filtrasyonu gerçekleştirmeleri sağlanarak toplamda 10.000’den fazla insanın temiz suya erişimi garanti altına alınmış oldu.

Dockers ile 2019 yılından bu yana dünya çapında temiz suya erişimi olmayan topluluklar için yardım çalışmaları gerçekleştiren Waves For Water, Türkiye’de yaşanan felaketin ilerleyen fazlarında da aktif rol oynayarak tüm ihtiyaç sahiplerine temiz suya erişim sağlamayı hedefleyecek.

Waves for Water’a bağlı Clean Water Corps ekibinden Rob McQueen, Dockers® ile Hatay ve çevre köylerdeki yardım faaliyetleri hakkında düşüncelerini paylaştı;

“Türkiye’de gördüğümüz yıkım, Clean Water Corps ekibinin karşılaştığı en kötü yıkımlardan biri. Ancak felaketle birlikte her zaman bir ışık vardır, Türk halkının gücü ve oradaki topluluğa yardım etme kararlılığı, bu projeyi özellikle değerli hale getirdi. Bu projenin bu kadar etkili olmasının tek nedeni olan ekiplerimizin sıkı çalışması, Dockers’ın desteği ve yerel ortaklarımızın inanılmaz çabaları için minnettarım”

Waves for Water ekibine eşlik eden Dockers®’ın marka elçilerinden sörfçü Deniz Toprak ise gerçekleştirilen çalışmaların önemine dikkat çekti;

“Filtreleme işlemini gerçekleştirdiğimiz çadır kentlerde Hatay’lı çocukların kirli ve çamurlu suyun filtreden geçip temiz ve içilebilir olduğunu gördüklerindeki heyecana tanık olduğunuzda, suyun hepimiz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL