Gündem

“Doğanı koru plastikten vazgeç"

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi ile Kemer Uğur Okulları iş birliğince yapılan “Doğanı koru plastikten vazgeç” projesi kapsamında 5 kilo atık toplayan öğrencilere matara hediye etti.

“Doğanı koru plastikten vazgeç"

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi ile Kemer Uğur Okulları iş birliğince yapılan “Doğanı koru plastikten vazgeç” projesi kapsamında 5 kilo atık toplayan öğrencilere matara hediye etti.

Çocuklara çevre ve doğa bilincinin öğretilmesi ve geri dönüştürülebilen atıkların önemini anlatmak amacıyla başlatılan “Doğanı koru plastikten vazgeç” projesi kapsamında 5 kilo atık (metal, kağıt, plastik ve cam) toplayan her çocuğa matara hediye ediliyor.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, Kemer Uğur Okulları’nda öğrencilere matara hediye etti. Başkan Topaloğlu ile Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta’ya Okul müdürü Hayrettin Bilge ve öğretmenler de eşlik etti.

Başkan Topaloğlu’nu karşılarına gören öğrenciler, sarıldıkları “başkan amcalarına” matara için teşekkür etti.

Kemer Belediyesi olarak çevreci nesillerin yetişmesi için önemli projelere imza atmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Doğanı koru plastikten vazgeç” projesine destek veren Kemer Uğur Okulları’na teşekkür ettiğini söyledi.

“Ağaç yaş iken eğilir” ata sözünün önemine dikkat çeken Topaloğlu, “Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren çevre bilincini öğrenebilmesi için Kemer Uğur Okulları ile bir proje yaptık. Proje kapsamında çocuklarımız evde aileleriyle ve okulda arkadaşlarıyla 5 kilo atık topluyorlar ve topladıkları geri dönüşebilen atıkları belediyemize teslim ediyor. Biz de çocuklarımız mutlu olsun diye matara hediye ediyoruz. Bu bizim için çok önemli bir proje. Çocuklarımıza daha yeşil ve temiz bir doğa bırakmak için çalışıyoruz. Çevre ile ilgili projelerimizi artırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza, öğretmenlerine ve ailelerine projeye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta ise Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun öncülüğünde başlatılan “Doğanı koru plastikten vazgeç” projesi kapsamında 5 kilo atık getiren öğrencilere matara hediye ettiklerini söyledi.

Amaçlarının çocukları geri dönüşüme odaklandırmak ve çocuklara geri dönüşümün önemini öğretmek olduğuna işaret eden Minta, “Hayatımızda plastik atıkların daha aza indirilmesini sağlamak istiyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz mataralar sayesinde çocuklarımız plastik su şişesi almayacak ve bu sayede doğadaki plastik sayısını bir nebze de olsa azaltmış olacağız.” diye konuştu.

Uğur Okullarında okul öncesi öğretmenliği yapan Nuriye Damra Çığa da “Okullarda orman” projesi yaptıklarına değinerek, “Bu bağlamda Kemer Belediyesi ile de “Doğanı koru plastikten vazgeç” projesine ortak olduk. Okulumuzda geri dönüşebilen atıklar hakkında çocuklarımıza bilgiler vererek etkinlikler yapıyoruz. Çocuklarımıza çevre bilincini ve atıkların doğaya zararları ve ne kadar doğada kalabildikleri hakkında bilgiler veriyoruz. Projeye her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL