Gündem

Dördüncü kez verilen sabancı üniversitesi özel ödülü sahibini buldu

  SABANCI VAKFI FARK YARATANLAR PROGRAMI SABANCI ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖDÜLÜ AÇIKLANDI   DÖRDÜNCÜ KEZ VERİLEN SABANCI ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU   Bu yıl 14’üncü sezonunda olan Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı kapsamında dördüncü kez verilen Sabancı Üniversitesi Özel Ödülü’nün sahibi, “Körüz.

Dördüncü kez verilen sabancı üniversitesi özel ödülü sahibini buldu

 

SABANCI VAKFI FARK YARATANLAR PROGRAMI SABANCI ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖDÜLÜ AÇIKLANDI

 

DÖRDÜNCÜ KEZ VERİLEN SABANCI ÜNİVERSİTESİ

ÖZEL ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

 

Bu yıl 14’üncü sezonunda olan Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı kapsamında dördüncü kez verilen Sabancı Üniversitesi Özel Ödülü’nün sahibi, “Körüz.Biz” projesi ile Murat Kefeli oldu.

 

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programı kapsamında, Sabancı Üniversitesi’nde Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi alan öğrenciler tarafından seçilen bir proje de özel ödüle layık görüldü. Bu yıl dördüncü kez Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen Sabancı Üniversitesi Özel Ödülü sahibi, Sabancı Vakfı’nın 14. Sezon Fark Yaratanlarından “Körüz.Biz” projesi ile Murat Kefeli oldu. 

 

Sabancı Vakfı’nın bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği program, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları etkileri görünür kılmayı ve topluma ilham vermeyi amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri ve Sabancı Vakfı, Fark Yaratanlar Programı özelinde bir iş birliği yapıyor. Bu iş birliği ile her yıl Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’na seçilen Fark Yaratanlardan biri, Sabancı Üniversitesi’nde Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi alan üniversite öğrencilerinin oylarıyla Sabancı Üniversitesi Özel Ödülü’nün sahibi oluyor. 

 

Bu ödül sayesinde, seçilen Fark Yaratan ile üniversite öğrencilerinin daha yakından temas etmesi sağlanıyor. Ayrıca dileyen öğrencilerin seçilen adayın çalışmasında gönüllülük yapabileceği ortamlar oluşturmak da hedefleniyor.

 

Murat Kefeli – Körüz.Biz

Radyoculuk üzerine aldığı üniversite eğitiminin son yıllarında işitme kaybı yaşayan Murat Kefeli, yanlış tanı sebebiyle uzun yıllar psikiyatri tedavisi gördü. Uygulanan tedaviyle bir ilerleme katedilememekle birlikte ilerleyen yıllarda görme yetisini de kaybetti. Kendi engelleri dolayısıyla günlük hayat pratikleri arayışına girdiğinde bunun eksikliğini fark ederek 2014 yılında Körüz.Biz web sitesini tasarlayıp hayata geçirdi. Web sitesi aracılığıyla paylaştığı bağımsız körcül yaşam pratikleri sayesinde bu deneyimlerin “yaşamadan önce okuyarak” öğrenilmesini sağlamayı ve bağımsız körcül yaşamı desteklemeyi amaçlıyor. Körüz.Biz’i hem gören hem görmeyen bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan karikatür betimlemeleri, körcül yaşam ipuçları, logo gibi görsel içeriklerin betimlenmesi ve market önerileri gibi günlük yaşama dair pratiklerle de geliştirmeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL