Gündem

Edremit'te Cumhuriyet Coşkusu Fener alayı ile taçlandı

Edremit ilçesinde Cumhuriyetin 100.

Edremit'te Cumhuriyet Coşkusu Fener alayı ile taçlandı

Edremit ilçesinde Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları fener alayı ile taçlandı. Binlerce kişinin katıldığı fener alayının ardından Tefo-Seko konseri gerçekleştirildi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’da konserde bir konuşma yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü Edremit ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gündüz bölümünde ki resmi törenlerin ardından akşam Tuzcumurat Mahallesi Gümrük Meydanı’dan Şehit Hamdibey Meydanı’na Fener Alayı düzenlendi. Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına Kaymakam Ahmet Odabaş, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, daire müdürleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Binlerce kişi ellerinde meşalelerle sloganlar eşliğinde Çayiçi Caddesi’nden Menderes Bulvarı’nı takip ederek Şehit Hamdibey Meydanı’na yürüdü. Kaymakam Odabaş, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve protokol halkı selamlayarak bayramını kutladı.

Ardından Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 100. Konseri başladı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Konser öncesi bir konuşma yaparak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Başkan Arslan konuşmasında;

En büyük bayramımızın, en güzel doğum günümüzün Ve büyük Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü kutlu olsun. Bu akşam yürüyerek, adımlarınızı coşkuyla atarak bu meydana geldiniz. Cumhuriyete giden yolda, Samsun’a adım atanların, Erzurum’da, Sivas’da Balıkesir’de kongreler düzenleyenlerin mavi gözlü bir kahramanın izinde yürüdünüz. Siz hoş geldiniz, ama onlar zorluklar içinde geldiler. Çünkü 1000 yıllık bu destanın ardında, Avuçları kınalanan, sırtlarına cephane yüklenen atalarımız var. 100 yılın ihtişamında, mazide yoklukla, zorlukla, darlıkla sınanan, can verenlerin, azmedenlerin, sabredenlerin mirası var. 100 yıl önce; Müdafa-i Milliye’nin ihtişamıyla, çağdaşlığın irfanıyla zorlukları aştık. Cumhuriyete giden yolda; kimi zaman cephelerde, kimi zaman seferlerde, kimi zaman seferberliklerde olduk. Önce kurtuluşa, sonra kuruluşa kavuştuk.  Önce davamız hürriyet oldu, sonrasında cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyet işte bu ihtişamlı kurtuluşun mükafatıdır.

Cumhuriyet Gelibolu demektir.  Antep, Urfa, Maraş demektir. Edremitli Kuvay-i Mİlliyeciler demektir. Sakarya, Dumlupınar demektir.  Ve söz konusu vatansa gerisi teferruat demektir. Bu 100 yıl, sadece bir tarih değil, aynı zamanda talihtir. Çünkü 100 yıldır söz bizimdir. Devlet bizimdir. Yönetim bizimdir. Egemenlik bizimdir. 100 yıldır birlikteliğimiz sayesinde; Toprak bizimdir. Bayrak bizimdir. Bayram bizimdir. Cumhuriyet, bağımsızlığa açılan bir bayrak gibidir. Hayatlarını hiçe sayanların şanlı vasiyetidir. Cumhuriyet tam bağımsız Türkiye’dir.  Edremitliler, Unutmayalım. Cumhuriyet her yerdedir. Cumhuriyet Edremitli genç kızların istikbalinde, Zeytin toplayan çiftçinin üreten ellerindedir. Cumhuriyet; Edremit körfezine açılan balıkçının ağında, Hastanemizde tedavi eden doktorumuzun aklında, Okulda öğreten öğretmenimizin emeğindedir. Cumhuriyet Edremit’in her yerinde Cumhuriyet her Edremitlinin gönlündedir. Aidiyet, galibiyet, milliyet mevcudiyet Cesaret ve hürrriyet Nihayet herşeyimiz cumhuriyettir.

 Bu sebepledir ki Madem cumhuriyeti, canını verenlerden teslim aldık. O halde, canımızdan çok sevsek yeridir. Herkes bilsin ki; Cumhuriyete sadakatle, Atatürk’e aşkla bağlıyız. Atatürk’ün dediği gibi kurtarıcı da beklemiyoruz. Şimdi görev bizimdir. Cumhuriyetin muhafızları biziz. Düşüneceğiz, düşleyeceğiz. Anlayacağız, anlatacağız, Yaşayacağız, yaşatacağız. Üreteceğiz, büyüteceğiz. Ve cumhuriyeti ilelebet payidar kılacağız. 

Cumhuriyet güneşini soldurulmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, namus ve haysiyetimize emanettir. Bugün; yegane kalemiz cumhuriyettir. Ödevimiz, muasır medeniyet seviyesini aşmak Görevimiz cumhuriyete sahip çıkmaktır. Başka yol yoktur. Cumhuriyetten başka yolu da yoktur. Çünkü başka cumhuriyet de yoktur.

 Bugüne kadar olduğu gibi, bugünde bugünden sonra da, Kimse cumhuriyetin önünü kesemez. Kimse cumhuriyetin önüne geçemez. 100. yılda cumhuriyette birleşeceğiz. Cumhuriyetin yeni yüzyılında güneşli günler göreceğiz. Çok daha büyük işler başaracağımıza söz veriyoruz. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu biliyoruz. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Atatürk’ü İstiklal Savaşımızın kahramanlarını Büyük millet meclisimizin vatanperver üyelerini rahmetle anıyorum. Yaşa Mustafa Kemal Paşa. Yaşasın millet. Yaşasın memleket. Yaşasın Cumhuriyet. En büyük bayramımızın, en güzel doğum günümüzün Ve büyük Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü kutlu olsun. Bu akşam yürüyerek, adımlarınızı coşkuyla atarak bu meydana geldiniz. Cumhuriyete giden yolda, Samsun’a adım atanların, Erzurum’da, Sivas’da Balıkesir’de kongreler düzenleyenlerin mavi gözlü bir kahramanın izinde yürüdünüz. Siz hoş geldiniz, ama onlar zorluklar içinde geldiler.

 Çünkü 1000 yıllık bu destanın ardında, Avuçları kınalanan, sırtlarına cephane yüklenen atalarımız var. 100 yılın ihtişamında, mazide yoklukla, zorlukla, darlıkla sınanan, can verenlerin, azmedenlerin, sabredenlerin mirası var. 100 yıl önce; Müdafa-i Milliye’nin ihtişamıyla, çağdaşlığın irfanıyla zorlukları aştık. Cumhuriyete giden yolda; kimi zaman cephelerde, kimi zaman seferlerde, kimi zaman seferberliklerde olduk. Önce kurtuluşa, sonra kuruluşa kavuştuk.  Önce davamız hürriyet oldu, sonrasında cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyet işte bu ihtişamlı kurtuluşun mükafatıdır. Cumhuriyet Gelibolu demektir.  Antep, Urfa, Maraş demektir. Edremitli Kuvay-i Mİlliyeciler demektir. Sakarya, Dumlupınar demektir.  Ve söz konusu vatansa gerisi teferruat demektir. Bu 100 yıl, sadece bir tarih değil, aynı zamanda talihtir. Çünkü 100 yıldır söz bizimdir. Devlet bizimdir. Yönetim bizimdir. Egemenlik bizimdir.

 100 yıldır birlikteliğimiz sayesinde; Toprak bizimdir. Bayrak bizimdir. Bayram bizimdir. Cumhuriyet, bağımsızlığa açılan bir bayrak gibidir. Hayatlarını hiçe sayanların şanlı vasiyetidir. Cumhuriyet tam bağımsız Türkiye’dir.  Edremitliler, Unutmayalım. Cumhuriyet her yerdedir. Cumhuriyet Edremitli genç kızların istikbalinde, Zeytin toplayan çiftçinin üreten ellerindedir. Cumhuriyet; Edremit körfezine açılan balıkçının ağında, Hastanemizde tedavi eden doktorumuzun aklında, Okulda öğreten öğretmenimizin emeğindedir. Cumhuriyet Edremit’in her yerinde Cumhuriyet her Edremitlinin gönlündedir. Aidiyet, galibiyet, milliyet mevcudiyet Cesaret ve hürrriyet Nihayet herşeyimiz cumhuriyettir. Bu sebepledir ki Madem cumhuriyeti, canını verenlerden teslim aldık. O halde, canımızdan çok sevsek yeridir. Herkes bilsin ki; Cumhuriyete sadakatle, Atatürk’e aşkla bağlıyız. Atatürk’ün dediği gibi kurtarıcı da beklemiyoruz. Şimdi görev bizimdir. Cumhuriyetin muhafızları biziz. Düşüneceğiz, düşleyeceğiz. Anlayacağız, anlatacağız, Yaşayacağız, yaşatacağız. Üreteceğiz, büyüteceğiz. Ve cumhuriyeti ilelebet payidar kılacağız. Cumhuriyet güneşini soldurulmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, namus ve haysiyetimize emanettir. Bugün; yegane kalemiz cumhuriyettir. Ödevimiz, muasır medeniyet seviyesini aşmak Görevimiz cumhuriyete sahip çıkmaktır. Başka yol yoktur. Cumhuriyetten başka yolu da yoktur. Çünkü başka cumhuriyet de yoktur. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünde bugünden sonra da, Kimse cumhuriyetin önünü kesemez. Kimse cumhuriyetin önüne geçemez. 100. yılda cumhuriyette birleşeceğiz. Cumhuriyetin yeni yüzyılında güneşli günler göreceğiz. Çok daha büyük işler başaracağımıza söz veriyoruz. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu biliyoruz. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Atatürk’ü İstiklal Savaşımızın kahramanlarını Büyük millet meclisimizin vatanperver üyelerini rahmetle anıyorum. Yaşa Mustafa Kemal Paşa. Yaşasın millet. Yaşasın memleket. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Ardından Türkçe rep müziğin yeni nesil isimlerinden Tefo-Seko sahne aldı. Özellikle gençlerin yakından takip ettiği ikili şarkıları ile gençleri coşturdu. Mef konuk sanatçı olarak sahne aldı. Sanatçılara günün anısına Edremit Belediyesi adına çocuklar tarafından çiçek takdim edildi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL