Gündem

Edremit'te İstiklal Marşı'nın 102. Yılı kutlandı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ülkemizin milli marşı olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 102.

Edremit'te İstiklal Marşı'nın 102. Yılı kutlandı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ülkemizin milli marşı olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü Edremit ilçesinde düzenlenen tören ile kutlandı.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü için için Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. 

Törene Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve ilçe protokolü katıldı.

Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Kural Eken tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Ardından şiirler, oratoryo ve kahramanlık eserleri ile Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL