Atasoy Bilgin
Sağlık

Ege Üniversitesi deprem bölgesine sağlık çalışanı desteğini sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Türkiye’de yaralar, el birliği ile sarılıyor.

Ege Üniversitesi deprem bölgesine sağlık çalışanı desteğini sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Türkiye’de yaralar, el birliği ile sarılıyor.  Deprem felaketinin ilk gününde olağanüstü toplanarak bölgeye verilecek destek ve öğrencilerin durumuyla ilgili hızlı kararlar alan Ege Üniversitesinde, yapılan ayni yardımların yanı sıra uzman akademisyenler ve sağlıkçılar da deprem bölgesine gönderilmeye devam ediliyor. Daha önce İskenderun Devlet Hastanesinde yaralıların tedavisine yönelik gönderilen ekibin ardından 22 kişilik yeni bir sağlık ekibi ve 14 kişilik pediatrik destek ekibi bölgeye ulaşmak üzere yola çıktı.

Ege Üniversitesi olarak depremden etkilenen bölgelere her türlü desteği sağlamak adına çalıştıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yüzyılın en büyük felaketlerinden birinin vuku bulduğu ülkemizde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu günleri yaşıyoruz. Gıda, barınma gibi ihtiyaçların yanı sıra bölgede yeterli sağlık personelinin de bulunması hayati önem taşıyor. Geçtiğimiz hafta 29 sağlık çalışanımızı Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda afet bölgesine sevk etmiştik. Bugün de 15 hemşire, 4 çocuk cerrahı, 2 plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahı ile 1 anestezi uzmanından oluşan ikinci ekibimizi ve 6 hemşire, 8 hekimden oluşan 14 kişilik pediatrik destek ekibimizi bölgeye gönderiyoruz. Bugün yola çıkan ekiplerimizle birlikte 65 sağlık çalışanımız, deprem bölgesinde afetzede vatandaşlarımıza hizmet edecek. Fedakârca depremzede vatandaşlarımızın tedavilerini gerçekleştiren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. El birliği ile bu günleri aşacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Afet bölgesine uzman akademisyen desteği sağladıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Sağlık çalışanlarımızın dışında Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde betonarme, çelik, yığma yapılar, geoteknik ve yapı malzemeleri konularında çalışmalar yürüten uzmanlardan oluşan ekibimizi de bölgede inceleme yapmak üzere gönderdik. Sahada çalışan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL