Eğitim

Ege Üniversitesi İİBF’ye 5 yıllık uluslararası tam akreditasyon

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin üç lisans programının (İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler) eğitim kalitesinin uluslararası nitelikte olduğu tescillendi.

Ege Üniversitesi İİBF’ye 5 yıllık uluslararası tam akreditasyon

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin üç lisans programının (İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler) eğitim kalitesinin uluslararası nitelikte olduğu tescillendi.

 

Almanya ve İsviçre merkezli olarak yükseköğretim alanında uluslararası kalite ve akreditasyon faaliyetlerini sürdüren The Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA) tarafından yapılan değerlendirmelerde Ege Üniversitesi İİBF bünyesindeki üç lisans programının Avrupa ölçeğinde eğitim verdiği tescillendi ve fakülte 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı. İİBF lisans programlarının Avrupa’nın en prestijli kalite kurumlarından biri olan FIBAA tarafından akreditasyon almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Ege Üniversitesinde tüm bölümleriyle 5 yıllık uluslararası tam akreditasyon alan ilk fakülte olduğunu vurgulayarak, emeği geçenleri tebrik etti.

 

Uluslararasılaşma hedeflerine hem kurum bazında hem de birim bazında emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Rektör Budak, Ege Üniversitesinin nitelikli akademisyen kadrosu, uluslararası standartlarda sunduğu eğitimi ve zengin bilimsel araştırma altyapısı ile yükseköğretim alanında ülkemizin saygın araştırma üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. Rektör Budak, “Üniversitemizde son dönemde hayata geçirdiğimiz yenilikçi uygulamalar ve yapısal düzenlemeler neticesinde önemli başarılar elde ettik. Şeffaf yönetim anlayışı, güven ve huzur iklimi, vizyoner uygulamalar ve nitelikli akademik çalışmalarla adımızı hem ulusal hem de uluslararası alanda duyurduk.  Bu süreçte hem kurumsal düzeyde hem de program ve laboratuvar düzeyinde kalite çalışmalarını önceleyecek akredite birim sayımızı artırmayı sürdürdük. Geçtiğimiz yıl önemli bir başarıya imza atarak YÖKAK’tan tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi olduk. Ardından ülkemizin önde gelen araştırma üniversiteleri arasına ismimizi yazdırdık” dedi.

 

“Kalite çalışmalarımız ulusal sınırları aştı”

         Türk Yükseköğretimine örnek uygulamalar hayata geçirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma katkı, üniversite-sanayi iş birliği, uluslararasılaşma, dijitalleşme, öğrenci odaklılık ve kalite alanlarında öncü uygulamaları Türk yükseköğretimine kazandırdık. Bu süreçte örnek teşkil edecek başarılar elde ettik. Her alanda olduğu gibi kalite ve akreditasyon alanına yönelik çalışmalarımız da ulusal sınırları aşarak uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından tescil edilmeye başladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin üç lisans programı da Avrupa’nın en prestijli kalite kurumlarından biri olan FIBAA tarafından akredite edildi. Çok önem verdiğim bu başarılarımızı sürdürülebilir kılmak, kalite standartlarımızı daha ileri noktalara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başta fakülte yönetimimiz olmak üzere emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

         “Eğitim kalitemizin Avrupa standartlarında olduğu tescillendi”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. G. Nazan Günay ise “Yükseköğrenim alanında uluslararası kalite değerlendirmeleri yaparak akreditasyon veren Avrupa’nın en prestijli uluslararası kalite ve akreditasyon kurumlarından olan FIBAA tarafından yapılan değerlendirmelerde İktisat, Uluslararası İlişkiler ve İşletme bölümlerimiz 5 yıllık tam akreditasyon alma başarısı gösterdi. Fakültemizin eğitim öğretim kalitesinin Avrupa standartlarında olduğu tescillenmiş oldu. Bu süreçte eğitim, araştırma, fiziki olanakları, laboratuvar imkânları, teknik donanım değerlendirilerek yöneticiler, akademisyenler, öğrenciler, iç ve dış paydaşlarla görüşmeler yapıldı. Tüm süreçleri başarılı bulunan fakültemiz, değerlendirme kurumunun tüm akademik ve bilimsel ölçütlerini karşılayarak akredite edildi. Üniversitemizin de fakülte bazında ilk uluslararası akreditasyonu olan bu başarının, hem akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize geleceğe daha güvenle bakma motivasyonu sunacağına inanıyorum. Ayrıca mezunlarımızın iş yaşamlarında önemli bir referans olacak.  Onlara kalitesi uluslararası tescil edilmiş bir fakülteden mezun olmanın ayrıcalığını sunuyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL