Eğitim

Ege Üniversitesi, kalite ve akreditasyon alanında önemli başarılara imza atıyor

Akademik ve idari faaliyetlerinde kaliteyi bir kültür haline getiren Ege Üniversitesi (EÜ), eğitim öğretim programlarının akreditasyonu konusunda da önemli bir performans gösteriyor.

Ege Üniversitesi, kalite ve akreditasyon alanında önemli başarılara imza atıyor

Akademik ve idari faaliyetlerinde kaliteyi bir kültür haline getiren Ege Üniversitesi (EÜ), eğitim öğretim programlarının akreditasyonu konusunda da önemli bir performans gösteriyor.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından beş yıllık kurumsal tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesinde, programların yüzde 75’inin kalitesi, ulusal ve uluslararası kuruluşlarca yapılan değerlendirmelerde tescillendi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitemiz,  sosyal bilimlerden temel bilimlere, spor ve eğitim bilimlerinden, sağlık ve mühendislik bilimlerine geniş bir disiplin yelpazesine sahip. Çağın gereksinimlerine uygun akademik çeşitliliği ve güçlü teknolojik altyapıya kavuşturduğumuz üniversitemizin son dönemde dev bir bilim üssü haline geldiğini ifade etmek isterim. Beş yıllık kurumsal tam akreditasyon etiketine sahip, öğrenci odaklı, uluslararası tanınır araştırma üniversitesiyiz. ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü alan ilk ve tek üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Ulusal ve uluslararası saygın değerlendirme ve derecelendirme kuruşlarının değerlendirme listelerinin üst sıralarında yer alıyoruz. Programlarımızın yüzde 75’ini akredite etme başarısı gösterdik. Kaliteyi bir kültür haline getirdiğimiz üniversitemizde sunduğumuz öğrenci odaklı, kaliteli eğitim anlayışını sürdürülebilir kılmak için, standartlarımızı küresel düzeyin üzerine çıkarmak için, tüm birimlerimizle, her bir mensubumuzla, el ele vererek, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ülkemizin öncelikli alanları ve hedefleri kapsamında daha çok nitelikli bilgi üretmeye,  araştırma yetkinliği yüksek doktoralı insan kaynağı yetiştirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları vizyon doğrultusunda, Türkiye Yüzyılı’nı, bilimin yüzyılı yapmak için yoğun ve özverili çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

EÜ’de kalite ve akreditasyon bir kültüre dönüştü

Lisans ve lisansüstü programlarının yüzde 75’ini akredite etme başarısı gösteren Ege Üniversitesinde; Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından Türkiye’de beş yıllık akreditasyon alan ilk Hemşirelik Lisans Programı etiketi alırken; Ziraat Fakültesi de aynı şekilde Türkiye’nin tüm bölümleriyle akredite olan ilk ve tek ziraat fakültesi olma başarısı gösterdi. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin Beslenme ve Diyetetik, Ebelik bölümleri akredite oldu. 

Edebiyat Fakültesinin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Coğrafya, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Klasik Arkeoloji, Mütercim-Tercümanlık (Almanca), Türk Dili ve Edebiyatı, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Sanat Tarihi, Alman Dili ve Edebiyatı bölümleri ile Fen Fakültesinin Fizik, Matematik, Matematik (İÖ), Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyokimya ve İstatistik bölümleri FEDEK’ten akreditasyon aldı.

Eğitim Fakültesinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümleri EPDAD’tan,  Mühendislik Fakültesinin  Biyomühendislik, Deri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği bölümleri ise MÜDEK tarafından yapılan değerlendirmelerde akreditasyon alarak kalitesini tescilledi.  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat, İktisat (İÖ), İşletme, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası İlişkiler (İÖ) bölümleri FIBAA’dan akreditasyon alırken  İletişim Fakültesinin  Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema ve Reklamcılık bölümleri ise İLEDAK’tan beş yıılık tam akreditasyon etiketi aldı. Spor Bilimleri Fakültesinin Antrenörlük Eğitimi ve Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri de kalitesini tescilledi. Ayrıca Ege Üniversitesinde; İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma – Uygulama Merkezi  (ARGEFAR), Akaryakıt Petrol Analiz Laboratuvarı (EGEPAL), Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM), Ege Üniversitesi Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı (EGEMİKAL) akreditasyon alarak, tematik yapıları ile akredite analiz test ve analiz merkezleri olarak hem kurum içine ve dışına,  hem de kamuya ve özel sektöre hizmet veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL