Kültür Sanat

Ege Üniversitesinde “26. Tanıtım Günleri" başladı

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen  “Ege Üniversitesi Tanıtım Günleri” etkinliği başladı.

Ege Üniversitesinde “26. Tanıtım Günleri" başladı

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen  “Ege Üniversitesi Tanıtım Günleri” etkinliği başladı. EÜ Büyük Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış törenine; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, akademik birimlerin yöneticileri, Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde eğitim öğretimlerine devam eden liselerin öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında Ege Üniversitesinin fakülte ve yüksekokulları, sosyal ve spor tesisleri, akademik ve idari birimleri ile barınma ve beslenme olanakları tanıtıldı.

         Etkinliğe ilginin yoğun olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan; “Üniversite adayı öğrencilerin stantlara yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Bu, öğrencilerin Ege Üniversitesine olan ilgilerini, okulumuzu daha yakından tanıma arzularını gösteriyor. Biz de üstyönetim olarak onların beklentilerini anlamak adına buradayız. Öğrencilerden aldığımız geri dönüşler ışığında üniversitemiz ailesine katılmayı ne kadar çok istediklerini gördük. Onların ilgisinden çok memnunuz, zannediyorum onlar da okulumuzdan memnun kaldılar” dedi.

         Çiğli Bilim Doğa Koleji öğrencilerinden Eylül Dolgun; “Ben 10.sınıf öğrencisiyim. Önümde iki yıl var. Diş Hekimliği istiyordum, buraya geldiğimde de bu konuda aklımda sorular vardı. Burada sorularıma yanıt buldum. Aklımdaki çoğu sorunun cevaplandığını söyleyebilirim. Artık geriye sadece kazanmak kaldı. Ayrıca bu etkinlikle birlikte burada okuma isteğim daha da arttı” diye konuştu.

Etkinlikte; Modern Danslar Topluluğu, Hip-Hop Topluluğu ve Türk Dansları Topluluğunun hazırlamış oldukları dans gösterileri sergilendi. Aday öğrencilerin keyifli vakit geçirdikleri etkinlik iki gün boyunca devam edecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL