Gündem

Ege Üniversitesinin Greenmetric Başarı Sertifikası Rektör Prof. Dr. Budak'a takdim edildi

Rektör Prof.

Ege Üniversitesinin Greenmetric Başarı Sertifikası Rektör Prof. Dr. Budak'a takdim edildi

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde Ege Üniversitesinde başlatılan yaya öncelikli, dört mevsim yeşil, erişilebilir ve sürdürülebilir kampüs uygulamaları uluslararası arenada yankı bulmaya devam ediyor. Dünya Yeşil Üniversiteler (Greenmetric) sıralamasında başarısını sürdüren Ege Üniversitesi, 2023 yılı değerlendirmesinde bin 183 dünya üniversitesi arasında on iki basamak yükselerek 96’ncı, Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 4’üncü, Ege Bölgesi’nde ise ilk sırada yer aldı. EÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) ve Fen Fakültesi üst yönetimi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret ederek Ege üniversitesinin dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir 96 kampüsü olduğuna dair verilen başarı sertifikasını takdim etti.

Dünyanın saygın, sürdürülebilir ve çevreci üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almak için emin adımlarla ilerlediklerini dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz andan itibaren hayata geçirdiğimiz çevre dostu uygulamalarımız ve sıfır atık politikamız ile 2016 yılından beri katılım gösterdiğimiz Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasındaki yerimizi her yıl istikrarlı bir şekilde yükseltiyoruz. Her geçen yıl sisteme katılan üniversite sayısındaki artışa rağmen, başarı sıralamamızı artırmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda bu yıl dünyada ilk 100 üniversite arasına girerek büyük bir başarı elde ettik. Ege Üniversitesi olarak, tüm birimlerimizle yeşil alan miktarını artırarak, kaynakları etkin ve verimli kullanıp, sürdürülebilirlik ilkelerini bir kültür haline getirdiğimizi ifade etmek isterim. Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin bu başarısında emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Armağan Kınal, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. İnci Tüney Kızılkaya, Doç. Dr. Esra Akat ve Arş. Gör. Dr. Tuğçe Dağlıoğlu; Greenmetric Başarı Sertifikasını Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL