Eğitim

Egeli Akademisyenlerden Cumhuriyetin 100. yılına özel kitaba katkı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri, “Cumhuriyetin 100.

Egeli Akademisyenlerden Cumhuriyetin 100. yılına özel kitaba katkı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri, “Cumhuriyetin 100. Yılında Tıp Dalları Tarihçesi” isimli, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak yayımlanan kitaba katkı sağladı. Kitaba katkı sağlayan akademisyenlerden Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek kitabı takdim etti.

Cumhuriyetin 100.yılı kapsamında en fazla etkinlik düzenleyen üçüncü kamu kurumu olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir’ demiştir. Bu şiardan hareketle tıp tarihine ışık tutacak bu kitaba katkı veren Tıp Fakültesi akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kitapla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında tıpta bilim dallarının yurdumuzda kuruluş ve gelişmesini içeren bir kitap çalışmasında yer almaktan mutluluk duyuyorum. Kitabımız, 61 tıp disiplinini kronolojik bir şekilde inceleyen az sayıdaki örneklerden biri ve en güncel olanıdır. Farkı disiplinlerden ve sağlık kuruluşlarından 95 öğretim üyesinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur” dedi.

Kitapta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, Doç. Dr. Mümtaz Yılmaz, emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Nilgün Kültürsay ve Prof. Ali Başcı kendi disiplinlerin tarihini kaleme aldılar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL