Gündem

Egeliler, Büyük Taarruz ’un 100. yılı dönümü için yürüdüler

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi öğretim elemanlarından ve öğrencilerden oluşan heyet, Büyük Taarruz’un 100.

Egeliler, Büyük Taarruz ’un 100. yılı dönümü için yürüdüler

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi öğretim elemanlarından ve öğrencilerden oluşan heyet, Büyük Taarruz’un 100. yılı kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlenen "Kocatepe Zafer Yürüyüşü"ne katıldı. EÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuri Karakaş’ın koordinatörlüğünü yaptığı yürüyüşte Egeliler,  büyük zaferin kazanıldığı toprakları ziyaret ederek şehitleri andı.  

 

Büyük Taarruz’un 100. yılı kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlenen "Kocatepe Zafer Yürüyüşü"ne katılan Egeli ekip, ilk olarak İstiklal Tanıtım Merkezini ziyaret etti. İstiklal Tanıtım Merkezi’ni gezerek, Büyük Taarruz’un gerçekleştirildiği, Şuhut’tan Dumlupınar’a kadar olan 75 kilometre çapındaki alanı kapsayan arazi maketi önünde taarruz hakkında bilgiler alan Egeliler,  ardından Büyük Taarruz Şehitliği, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ve Büyük Taarruz Karargâhı (Atatürk Evi)’ni ziyaret etti. Atatürk’ün Büyük Taarruz’u sevk ve idare ettiği bin 874 rakımlı Kocatepe’ye ulaşmak için büyük bir coşkuyla yurdun dört bir yanından gelen katılımcılarla beraber Çakırözü köyünden başlayan Zafer Yürüyüşüne katılan ekip, 13 kilometrelik güzergâhı yürüyerek, Kocatepe Atatürk Anıtı’nın bulunduğu tepeye ulaştı.

 

Yürüyüşün ardından Ege Üniversitesine dönen Egeliler, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek, duygularını paylaştı. Egelilerin Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlandığı tarihi noktaları ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Bizlere bu vatanı armağan eden destansı zafer Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünde üniversitemiz akademisyenleri ile öğrencileri, Afyonkarahisar’a giderek düzenlenen ‘Zafer Yürüyüşü’ne katıldılar. Cumhuriyetimizin ilk ışıklarının yakıldığı, dört bir yanı şehit mezarlarıyla dolu bu mukaddes toprakları yerinde gördüler. Atatürk’ün, Kocatepe’den bir milletin kaderini tayin ettiği Büyük Taarruz Zaferi’nin sevk ve idare edildiği mevzileri gördüler. Canlarını feda ederek bizlere bu güzel coğrafyayı vatan kılan,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

 

EÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuri Karakaş, “Afyonkarahisar Kocatepe'den başlayan Büyük Taarruz sonucunda kazanılan Büyük Zafer'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, gerçekleştirilen ‘Kocatepe Zafer Yürüyüşü’ etkinliğine Üniversitemizi temsilen akademik personel ve öğrencilerden oluşan 12 kişilik bir ekip ile katıldık. Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılını, şanına yakışır şekilde kutlamak ve zafer coşkusunun öğrencilerimizle birlikte hissedilmesini sağlamak amacıyla katıldığımız etkinlikte ilk olarak İstiklal Tanıtım Merkezini ziyaret ettik. Büyük Taarruz’un gerçekleştirildiği, Şuhut’tan Dumlupınar’a kadar olan 75 km çapındaki alanı kapsayan arazi maketi önünde taarruz hakkında öğrencilerimize bilgiler verdik. Ardından ‘Büyük Taarruz Şehitliği ve Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nı ziyaret ettik ve burada öğrencilerimize Büyük Taarruz’da icra edilen harekâta ve kazanılan zaferin anlamına ilişkin yeni bilgiler verildi. Akşama doğru Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine geçerek, Büyük Taarruz Karargâhını (Atatürk Evi) ziyaret ettik. Çakırözü köyüne geçerek ‘Zafer Yürüyüşü’ toplanma alanına gelip, Mustafa Kemal Paşa’nın Büyük taarruzu sevk ve idare ettiği 1874 rakımlı Kocatepe’ye ulaşmak için büyük bir coşkuyla yurdumuzun dört bir yanından gelen katılımcılarla beraber 13 kilometrelik güzergâhı yürüdük ve Kocatepe Atatürk Anıtı’nın bulunduğu zirveye ulaştık” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL