Teknoloji

El hareketinden daha fazlası: Galaxy Watch'taki evrensel hareketler özelliği, erişilebilirliği nasıl geliştiriyor?

Tüm Samsung Galaxy kullanıcılarına faydalı deneyimler sunmaya kendini adayan Samsung, bu yöndeki çabaları doğrultusunda, Galaxy Watch akıllı saatlerde yenilikçi erişilebilirlik çözümler sunan Evrensel Hareketler (Universal Gestures) özelliğini öne çıkarıyor.

El hareketinden daha fazlası: Galaxy Watch'taki evrensel hareketler özelliği, erişilebilirliği nasıl geliştiriyor?

Tüm Samsung Galaxy kullanıcılarına faydalı deneyimler sunmaya kendini adayan Samsung, bu yöndeki çabaları doğrultusunda, Galaxy Watch akıllı saatlerde yenilikçi erişilebilirlik çözümler sunan Evrensel Hareketler (Universal Gestures) özelliğini öne çıkarıyor. Kolay ve sezgisel el hareketleri üzerinden dokunma gerektirmeyen deneyimler sunma hedefiyle tasarlanan Evrensel Hareketler, One UI 5 Watch güncellemesinin bir parçası olarak tanıtıldı. Evrensel Hareketler, kullanıcılara parmaklarıyla saate dokunmadan veya bir düğmeye basmadan da cihazı kullanabilmek için bir alternatif sunuyor. Eli Yumruk Yapma, İki Kez Yumruk Yapma, Parmakları Sıkıştırma ve Çift Sıkıştırmadan oluşan dört farklı el hareketiyle Galaxy Watch’ları ihtiyaca göre kullanmak mümkün hale geliyor. Galaxy Watch’taki Evrensel Hareketler özelliği etkinleştirildiğinde Galaxy Watch’unuz, özelleştirilebilir renkli bir çerçeveyle gösteriyor. Böylece bu sezgisel mod, özel ve erişilebilir bir deneyim yaşatmak için kullanımınıza sunulmuş oluyor.

 

Eylem menüsünü açmak için elinizi yumruk yapın ve açılan menüden bir öğe seçin

Evrensel Hareketlerden biri olan Yumruk Yapma hareketi, Galaxy Watch’ta öğe seçme ve açma işlemini kolaylaştırıyor. Elinizi art arda İki Kez Yumruk Yapınca ise doğrudan bileğinizden erişilebilen bir dizi kullanışlı seçenek içeren Eylem Menüsü açılıyor. Bu menü, uygulamalar listesini açmak, önceki ekrana gitmek ve son uygulamaları görüntülemek gibi temel araçlar sunan ve ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olan bir alet çantası gibi çalışıyor. Dinamik yapıdaki Eylem Menüsü, kullanıcı tarafından etkinleştirdiğinde, o an hangi ekran açıksa içeriğini ona göre ayarlıyor. Bir öğeyi seçmeye karar verdiğinizde elinizle tek seferlik yumruk yapmanız yeterli oluyor.

 

İleri ve geri gitmek için baş ve işaret parmaklarınızı birleştirerek sıkıştırma hareketi yapın

Galaxy Watch’taki Sıkıştırma (baş ve işaret parmakları birleştirme) ve Çift Sıkıştırma hareketleri, özellikle Galaxy Watch’larıyla etkileşime girme konusunda hareket kısıtlamaları olan kullanıcılara fayda sunan yeni ve dokunmanın zorunlu olmadığı yollar sunuyor. Bu iki hareket sayesinde, bir öğeden diğerine geçilebiliyor veya bir önceki öğeye geri dönülebiliyor. Mesajlar arasında gezinmek, takvim öğelerine göz atmak ve fotoğraf albümüne bakmak gibi eylemlerin tümü, parmakları sıkıştırma hareketleriyle gerçekleştirilebiliyor. Erişilebilirlik özelliklerinin hedefi engelleri kaldırmak ve herkese sorunsuz deneyimler yaşatmak. Bu nedenle Evrensel Hareketler, kullanıcılara Galaxy Watch’ları üzerinde sezgisel kontrol imkanı sunuyor. Örneğin, Samsung Galaxy kullanıcıları, bu dört hareketin hedeflediği eylemi kolayca değiştirebiliyor ve cihazlarını kendi ihtiyaçlarını daha etkin karşılayabilecek şekilde kişiselleştirebiliyor.

 

Galaxy Watch’ta dikkat çeken başka bir kontrol özelliği

Galaxy Watch menüsündeki Gelişmiş Özellikler içinde yer alan Hareketler özelliği, kullanışlı kısa yollar üzerinden eylemlere erişim sunan farklı bir çözüm olarak öne çıkıyor. Gelen aramaları yanıtlamak, uyarıları ve aramaları durdurmak ve uygulamaları hızlıca başlatmak gibi işlemlerin tümü, kolay el ve kol hareketleriyle gerçekleştirilebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL