Atasoy Bilgin
Gündem

Engellilere TOGG'la asker uğurlama konvoyu yapıldı

Bağcılar’da vatani görevlerini yerine getirmek için askere gidecek olan 11 asker için önce asker eğlencesi ardından uğurlama töreni düzenlendi.

Engellilere TOGG'la asker uğurlama konvoyu yapıldı

Bağcılar’da vatani görevlerini yerine getirmek için askere gidecek olan 11 asker için önce asker eğlencesi ardından uğurlama töreni düzenlendi. Kınaları yakılan asker adaylarına Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in şoförlüğünü yaptığı TOGG’un da aralarında bulunduğu araçlarla konvoy yapıldı.

Engelliler Haftası sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından “Vatan aşkı engel tanımaz” isimli bir program düzenlendi. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirilen programa; Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti eski milletvekili ve Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ile engelli aileleri katıldı.

Asker bir milletin torunlarıyız

Engellilerle her zaman gurur duyduklarını söyleyen Başkan Özdemir, “Asker bir milletin torunlarıyız. Engelliler Sarayı’mızda 11 genç kardeşimizin de özlemini çekmiş olduğu askerlik hatırasını inşallah kendilerine yaşatmış olacağız. Velilerimize, kursiyerlerimize de askerlik yapacak 11 arkadaşımızı yanlış bırakmadığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Anneler gözyaşlarını tutamadı

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte davetliler, Engelleri Aşalım Müzik Grubu’nun mini konseri ve Engelliler Sarayı Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisiyle eğlendi. Daha sonra ise asker adaylarının ellerine kınalar yakıldı. Bu sırada çocuklarına kına yakılan anneler gözyaşlarını tutamadı.

Türk bayraklı konvoy

Eğlenceli ve duygusal anların bir arada olduğu programın sonunda asker uğurlama töreni düzenlendi. Uzun araçlardan oluşan konvoyun başını ise Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in kullandığı Türkiye’nin otomobili TOGG çekti. Türk bayraklı konvoy, vatandaşlar tarafından da alkışlandı. 11 kursiyer, 16 Mayıs 2023 tarihinde 1 günlük temsili askerlik yapacaklar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL