Atasoy Bilgin
Kültür Sanat

Ericsson ve Turkcell, Enerji Verimliliğini Artırırken Karbon Ayak İzini Azaltacak Üç Bantlı Radyo 4466'yı Kullanıma Aldı

Turkcell, Ericsson’un enerji tasarrufu sağlayan üç bantlı Radyo 4466 ürününün dünyadaki ilk uygulamalarından birini başarıyla tamamladı.

Ericsson ve Turkcell, Enerji Verimliliğini Artırırken Karbon Ayak İzini Azaltacak Üç Bantlı Radyo 4466'yı Kullanıma Aldı
  • Turkcell, Ericsson’un enerji tasarrufu sağlayan üç bantlı Radyo 4466 ürününün dünyadaki ilk uygulamalarından birini başarıyla tamamladı. 
  • Turkcell, yeni nesil üç bantlı Radyo 4466 ürünü sayesinde hem farklı frekans spektrum katmanlarındaki 4G ve 5G hizmetlerini tek bir üniteden etkin bir şekilde sunabilecek, hem de enerji tüketimini, karbon salınımını, saha ve ekipman ihtiyacını azaltacak.
  • Ericsson’un geliştirdiği Radyo 4466 ürünü, enerji tüketimini ve operasyonel masrafları düşürmenin yanı sıra kurulum süresini de kısaltacak.

Turkcell, Ericsson’un Radyo Erişim Ağı portföyünün bir parçası olan ve saha kurulumunu kolaylaştırırken aynı zamanda ciddi enerji tasarrufu sağlayan üç bantlı Radyo 4466’nın dünyadaki ilk uygulamalarından birini  başarıyla tamamladı.

Radyo 4466; Turkcell’in 1800MHz, 2100MHz ve 2600MHz spektrum katmanları üzerinden 5G ve 4G hizmetlerini eşzamanlı olarak ve tek bir ünite vasıtasıyla sunmasına imkan tanıyarak, kullanılan ekipman miktarını en aza indirecek. Bu çözüm, radyo ürünü güç tüketimini yüzde 30’a varan oranda düşürmenin yanı sıra sahalardaki alan ihtiyacını da azaltmaya yardımcı olacak.

Şebekelerin sürekli gelişmesi ve radyo baz istasyonlarına yönelik talebin devamlı artmasıyla birlikte saha kurulumuna ilişkin gereksinimler de giderek zorlaşırken, daha düşük karbon ayak izine sahip ve enerji verimliliği yüksek şebekelere olan ihtiyaç artıyor. Bu durumu göz önünde bulunduran Ericsson, Turkcell’in bu hedefe başarıyla ulaşabilmesi ve çevresel etkilerin azaltılması amacıyla ekipman tedarik ederek, demolar ve test senaryoları gerçekleştirmenin yanı sıra performans değerlendirmeleri yapıyor.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Sahip olduğumuz üstün ve güçlü altyapımızı müşterilerimizin her geçen gün artan taleplerine öncü bir yaklaşımla ve yüksek kaliteyle karşılık verebilecek modern ürünlerle sürekli olarak yenileyip geliştiriyoruz. Bu amaçla Ericsson Radyo Sistemi’nin ileri teknoloji çözümlerini şebekemizde yaygınlaştırarak yüksek kapasiteli sade sahalar ile enerji verimliliğini arttıracak, karbon ayak izimizi azaltacak ve yeni nesil teknolojilere hazır hale getirecek sistemleri oluşturabileceğimizi öngörüyoruz.”

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın, şu değerlendirmede bulundu: “Sürdürülebilirlik, tüm faaliyetlerimizde önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple, enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlayacak, gelişmiş radyo baz istasyonu çözümleri üzerinde çalışıyoruz. Yaptığımız bu yenilikler, dünya çapında enerji verimliliğini artırırken karbon ayak izini, saha ve ekipman ihtiyacını azaltacak yeni teknolojiler üretme taahhüdümüzün bir yansıması. Geliştirdiğimiz ürünlerle Turkcell’in  kaliteli hizmetleri daha düşük maliyetlerle müşterilerine sunmasına, böylece hem bireyler hem de şirketler için değer yaratmasına katkıda bulunacağız.” 

1994 yılından bu yana Turkcell’in mobil iletişim sistemlerinin önemli tedarikçilerden biri olan Ericsson, Turkcell’in teknik ve iş gereksinimlerini karşılayan ürün ve çözümler sunuyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL