Gündem

Ertuğrul: Başarı Başarmaya İnandırmaktır Yaşar: Kitap Okumak Yetenek İşidir

“Şehir ve Kitap” temalı 13.

Ertuğrul: Başarı Başarmaya İnandırmaktır Yaşar: Kitap Okumak Yetenek İşidir

“Şehir ve Kitap” temalı 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yazar ve eğitimci Prof. Dr. Halit Ertuğrul, “Aile ve Gençlik Eğitimi” konulu söyleşi programında sevenleriyle bir araya geldi. Selim Sırrı Paşa Salonu’nda düzenlenen programda velilere ve öğretmenlere çocuklar ile ilgili çok değerli bilgiler veren Ertuğrul, “Başarı başarmaya inandırmaktır” ifadesini kullanırken, aynı salonda okuyucuları ile buluşan yazar Sinan Yaşar ise, “Kitap okumak yetenek işidir” dedi. 

 

“ÇOCUKLAR NASİHAT DİNLEMEZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 13. Kocaeli Kitap Fuarı Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Selim Sırrı Paşa Salonu’nda “Aile ve Gençlik Eğitimi” konulu söyleşi programında okurları ile buluşan yazar ve eğitimci Prof. Dr. Halit Ertuğrul, velilere ve öğretmenlere çocuklar ile ilgili değerli bilgiler verdi. Ertuğrul, “Başkalarına akıl vermeniz yol göstermeniz çok kolay. Ama problem sevdiğinden aileden olunca çok zor. Gücünüz de yetmez içiniz kanamaya devam eder” dedi. Ailenin önemini vurgulayan Ertuğrul, “Çocuklarınıza hangi ahlakı karakteri davranışı kavratmak istiyorsanız önce siz onu yaşayın, gösterin, ortaya koyun, misal olun ve ondan sonra çocuklardan isteyin. Çocuklar nasihatı dinlemez. Sözlere bakmaz, davranışlara bakar. Buna peygamber metodu denir” diyerek dinleyicilerine daha iyi anne baba olmanın yollarından bahsetti.

 

“EVİ MAHKEME SALONUNA ÇEVİRMEYİN”

Çocukların yüreklendirilmesi gerektiğinin altını çizen Ertuğrul,  “Eğer çocuklarda yanlış davranışlar görüyorsunuz kendinizi gözden geçirin. Çocukları hesaba çekmeyin. Evi mahkeme salonuna çevirmeyin. Onlara doğrusunu gösterin. Söz vermeyin ya da o sözü yerine getirin. Çocuk bu kanaate erdiği gün siz problemi çözmüşsünüz demektir. Çocuklarınızın bazen okullardan başarısız notlarının haberi gelir. Sakın evde mahkeme kurmayın. Sakın kızgınlığınızı çocuklarla paylaşmayın. Çocuğum hiç üzülmedim bu habere, üstesinden geleceksin deyin. Çocuklar yüreklendirildiği kadar tatmin olur ve başarılı olur. Başarı başarmaya inandırmaktır. Mutluluk başarının birinci şartıdır” dedi.

 

“KİTAP OKUMAYA KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLANMALI”

Selim Sırrı Paşa Salonu’ndaki bir diğer söyleşide ise yazar Sinan Yaşar okurları ile bir araya geldi. “Kitap Okuma Alışkanlığı ve İlkokul Çağında Kitap Seçimi” konulu söyleşide konuşan Yaşar, “Kitap okumak bir yetenek işidir. Buna küçük yaşlarda başlamanız gerekir. 0-6 yaş arası hangi yeteneği kazandıracaksanız bu yaş aralığında başlamalısınız” ifadelerinde bulundu.

 

“ÖNEMLİ OLAN DOĞRU KİTABI BULMAK”

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ile ilgili tavsiyeler veren Yaşar, “Önemli olan çocuk için doğru kitabı bulmak. Anne ve baba araştırmalı ve mutlaka kitabı beraber okumalılar ve mutlaka üzerine konuşmalılar. Çocuk, kitabı anne ve baba okuduğu zaman çok önemsiyor” açıklamalarında bulundu. Yaşar, yazarının kim olduğunu tahmin edebildiği kitapların daha iyi kitaplar olduğunu da paylaştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL