Teknoloji

Etisan Holding'den ödeme sistemleri ve dijital oyun sektöründe yeni atılım

Ödeme Sistemleri alanında Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında yer alan Etisan Holding uluslararası bir iş birliğine imza attı.

Etisan Holding'den ödeme sistemleri ve dijital oyun sektöründe yeni atılım

Ödeme Sistemleri alanında Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında yer alan Etisan Holding uluslararası bir iş birliğine imza attı.  Ödeme sistemleri alanında Türkiye’nin öncü kuruluşu olan Etisan Holding, Etisan Proje adı altında İsrail’in 1xHub firması ile önemli bir iş birliğine imza attı. Bu proje ile Etisan Holding, özellikle Avrupa’da yeni ülkelere açılma sürecinde çözüm ortağı olmayı hedefliyor. 

Türkiye’nin lider ödeme sistemleri ve bilişim şirketi Etisan Holding ile İsrail’in yenilikçi dış kaynak, işe alım ve bordro çözümleri şirketi 1xHub ile arasında yeni bir anlaşma imzalandı.

1xHub ile Etisan Holding’e ait Etisan Proje Şirketi arasında imzalanan anlaşma, Türkiye’nin yüksek eğitimli BT işgücü potansiyelinden daha fazla faydalanabilmeyi öngörüyor. Yeni ortaklığın, özellikle oyun geliştirme ve ödeme sistemleri yazılımları alanlarında yakın zamanda da meyvelerini vermeye başlaması bekleniyor. 

Anlaşmayı, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian’ın tanıklığında,   Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün ile 1xHub CEO’su Eliran Sharon imzaladı. 

Yapılan anlaşmada ayrıca ABD, Kanada, İsrail, İngiltere ve Avrupa’da bir çok start-up projesine büyük fonlar üzerinden hizmet veren 1xHub’un Türkiye’de genişlemeyi planladığı, paralelinde Etisan Holding kaynakları ile de özellikle Avrupa ülkelerinde daha fazla iş birliği yapılmasını Avrupa’da derinleşmeyi öngören bir madde de yer aldı.

Projenin, Etisan Proje ile ilk ayağının Türkiye’de başlayacağını belirten Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün; “Bu proje ile kısa sürede, başta ödeme sistemleri ve dijital oyun alanı olmak üzere, dijital sektörün pek çok katmanında değerli hizmetler üretmeyi planlıyoruz.  Ağustos ayında ilk adımını hayata geçirmeyi planladığımız bu projemizle ülkemizin bilişim sektöründe yetişmiş genç ve dinamik iş gücüne de istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

1xHub  şirketi ve Etisan Holding  olarak hayata geçecek proje, bilişim hizmetleri sektöründe yazılım geliştirme hizmetinde kısa süre içinde yıllık 15 milyon Avro’luk ihracat hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL