Atasoy Bilgin
Gündem

EÜ Fen Fakültesi ve LÖSEV arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi ve LÖSEV arasında ikili iş birliği protokolü imzalandı.

EÜ Fen Fakültesi ve LÖSEV arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi ve LÖSEV arasında ikili iş birliği protokolü imzalandı. Sosyal sorumluluk projeleri etkinlikleri altında imzalanan iş birliği protokolü imza törenine EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, LÖSEV İl Koordinatörü Ebru Alkan katıldı.  Protokol kapsamında iki kurum arasında farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri etkinlikleri düzenlenecek.

İş birliği çalışmaları hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Bu protokol kapsamında düşündüğümüz sosyal sorumluluk projelerini lösemi hastalığında tedavi sürecini tamamlamış üniversiteye hazırlanan ya da lisans eğitimine başlamış gençlerimize yönelik olarak planlandık. Etkinliklerimizin bir kısmını çevrimiçi olarak bir kısmını ise fakültemizde yüz yüze şeklinde yapacağız. Fakültemiz öğretim elamanları tarafından çalıştıkları alanlarda ilgi çekici konularda sunumlar yapılarak katılımcıların temel bilime olan ilgisinin arttırılmasını hedefliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine yönelik etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen LÖSEV Fayda Projesi Halkla İlişkiler Yönetmeni Tuğçe Gücüyener ve Fayda Projesi Ege Bölge Sorumlusu Ayşenur Genç’in ve fakültemiz öğretim üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol kapsamında Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Müge Ege “Altın Oran’ın Hayatımızdaki Yeri” konulu ilk sunumu gerçekleştirdi. Sunumda Doç. Dr. Ege, altın oranın çıkış noktası, matematik tarihindeki ve dünden bugüne hayatımızdaki yeri nedir konularında ilgi çekici bir sunum yaptı. Ayrıca Doç. Dr. Ege sunumunda altın oranın doğal yaşamda, insan vücudunda, sanat eserlerinde, günümüz teknoloji ve tasarımlarındaki önemine değindi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL