Gündem

EÜ Tıp Fakültesi'nden “Sağlık Temalı Proje Başvuru Atölyesi"

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) ve Ege Teknopark işbirliğinde düzenlenen “Sağlık Temalı Proje Başvuru Atölyesi”nin açılışı yapıldı.

EÜ Tıp Fakültesi'nden “Sağlık Temalı Proje Başvuru Atölyesi"

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) ve Ege Teknopark işbirliğinde düzenlenen “Sağlık Temalı Proje Başvuru Atölyesi”nin açılışı yapıldı.

EÜ Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde düzenlenen atölyenin moderatörlüğünü; EGE MATAL Müdürü Prof. Dr. Suna Timur ve Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil yaptı. Atölyeye; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğr. Üyesi ve Türkiye Histoloji ve Embriyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Gamze Tanrıöver, EBİLTEM Proje Destek Birimi Yürütücüsü Dr. Ayşe Durğan Dbeys, EBİLTEM Destek Birimi Uzmanı Sercan Ertaş, EBİLTEM Sanayi İlişkileri Uzmanı Serkan Yalçın, Proje Düzenleme Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasında atölye ile ilgili bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, “Bu özel etkinlik, akademik kadromuzun ve öğrencilerimizin multidisipliner araştırmalarda etkin bir şekilde yer almalarını teşvik etmek, proje başvuru süreçlerinde bilgi birikimlerini artırmak, sağlık alanında nitelikli araştırmalara katkıda bulunmak ve akademik ilerlemelere destek olmak amacıyla tasarlanmıştır. EBİLTEM, Ege Teknopark ve alanında deneyimli hocalarımızın destekleriyle gerçekleştirilen atölye, proje odaklı düşünce yapısını geliştirmek fikirleri somut projelere dönüştürmek ve interaktif bir öğrenme ortamında bilgi paylaşımını sağlamak üzere planlanmıştır. Sağlık temalı Ege Üniversitesi hedefini güçlendirmek amaçlanmıştır” dedi.

“TÜBİTAK’ın Amiral Gemisi ‘1001 Programı’ ” TÜBİTAK projeleri ile ilgili bilgi veren EÜ EBİLTEM Destek Birim Uzmanı Sercan Ertaş, “TÜBİTAK içerisinde yer alan her programın birbirlerinden farklı bilimsel yönleri bulunuyor. Bu programlardan ilki Ar-Ge programı olan ve TÜBİTAK’ın amiral gemisi olarak adlandırılan 1001 programı. Diğer programlara nazaran bütçe ve süre anlamında farklılık gösteren 1001 programı, sağlık alanında belki de en ilgi duyacağınız ya da projelerinize destek bulabileceğiniz bir programdır” dedi.

EBİLTEM Proje Destek Birimi Yürütücüsü Dr. Ayşe Durğan Dbeys “Uluslararası Proje Destek Programları; Avrupa Birliği Projeleri, TÜBİTAK tarafından desteklenen Uluslararası İkili İşbirliği Programı ve yine TÜBİTAK tarafından desteklenen Çoklu ve Çok Taraflı İşbirliği Programları olarak üç  kısma ayrılıyor” dedi. Dbeys, konuşmasında katılımcılara söz konusu programlarla ilgili bilgiler aktardı. “Destek programları havuzu oluşturuluyor” EÜ EBİLTEM Uzmanı Serkan Yalçın, “Son yıllarda giderek artan, destek programları havuzu oluşturulmaya başlandı. Lisans öğrencilerinden itibaren, yüksek lisans, doktora ve akademisyenlere yönelik farklı proje destek programları da açılmaya başladı. Bu projelere 30 binden 18 Milyon liraya kadar bir ekonomik yardım da yapılmaktadır” dedi

Proje yapımı ile ilgili kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Gamze Tanrıöver “Bir hedefiniz var ve o hedef dağın tepesinde yer alan bir bayrağa ulaşmak. O bayrağa ulaşmak için öncelikli amacınız irili ufaklı küçük tepeleri geçmektir. Hedefleriniz kısa ya da uzun vadeli olsun ama amacınıza ulaşmanızı sağlasın. Her daim sizleri amaca götürecek orta vadeli ya da kısa hedefler seçmelisiniz” dedi.

İki gün süren atölye kapsamında kursiyerlerle proje yazma konusunda interaktif çalışmalar gerçekleştirildi. Atölyeye 200’e yakın akademisyen ve 80’e yakın öğrenci katılım gösterdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL