Eğitim

EÜ'de eğitim alan Orhun Değişim Programı öğrencileri ülkelerine törenle uğurlandı

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği Üyesi ülkelerin öğrenci ve akademisyen hareketliliğini yürüten Orhun Değişim Programı kapsamında Ege Üniversitesine gelerek eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle ülkelerine uğurlandı.

EÜ'de eğitim alan Orhun Değişim Programı öğrencileri ülkelerine törenle uğurlandı

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği Üyesi ülkelerin öğrenci ve akademisyen hareketliliğini yürüten Orhun Değişim Programı kapsamında Ege Üniversitesine gelerek eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle ülkelerine uğurlandı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Orhun Değişim Programı kapsamında ülkemize gelerek üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimizin, Türk Dünyası ile var olan bilimsel ve kültürel ilişkilerimizi daha da güçlendirerek, üniversitemizi ülkelerinde en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Orhun Değişim Programına üye üniversiteler içinde 2023 yılının en fazla öğrenci başvurusu alan ve en çok kabul veren üniversite olan Ege Üniversitesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde eğitimini tamamlayan Türk Dünyası öğrencileri ile vedalaştı. Gönül ve bilim elçilerine EÜ Rektörlük Senato Salonunda veda töreni düzenlendi. Programa,  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin, Orhun Değişim Programı Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Şahin, Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

“Orhun Programında öncü olmaya devam edeceğiz”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversitesi olarak, Orhun Değişim Programı kapsamında 2019 yılından bu yana öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği sağlıyoruz. Bu dönem Türk Dünyasından 39 öğrencimizi, ülkemizin tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesinin kaliteli eğitimi ve imkânlarıyla buluşturduk. Orhun programı ile gelen öğrencilerimizi sadece eğitim alanında değil sosyal olarak da desteklemeye çalışıyoruz. Gelen öğrencilerin Türkçe dil gelişimleri gözle görünür şekilde arttı. Biz, üniversite olarak onlara imkânlarımızı sunduk, onlar da üniversitemiz içerisindeki renkli samimiyetin bir parçası oldular. Bu etkileşim bizim için çok değerli. Her üniversitenin kendi imkânlarıyla yürüttüğü bu programda en büyük motivasyonumuz dönem sonunda onların gözlerinde gördüğümüz ışık ve sevgi bağı.  İmkânlarımız doğrultusunda Orhun Değişim Programında öncü olmaya devam edeceğiz. Orhun Değişim Programı kapsamında ülkemize gelerek üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimizin, Türk Dünyası ile var olan bilimsel ve kültürel ilişkileri daha da güçlendirerek, üniversitemizi ülkelerinde en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Öğrenciler deneyimlerinden memnun ayrıldı

Ege Üniversitesinde aldıkları eğitimden, sunulan imkânlardan ve gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade eden Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan’dan gelen öğrenciler, alanında deneyimli akademisyenlerin kaliteli ders içerikleriyle kendilerine artı değer kattıklarını dile getirdiler. Üniversitelerine döndüklerinde alanlarında daha bilgili ve daha özgüvenli olacaklarını, öğrendiklerini arkadaşlarına aktarmak için heyecanlı olduklarını söyleyen öğrenciler, bu imkândan daha fazla öğrencinin yararlanması gerektiğini dile getirdiler.

Ege Üniversitesinin; konaklama, yeme-içme, kütüphane imkânları ile yeşil ve temiz havaya sahip kampüsündeki sosyal yaşam olanaklarının büyük bir şans olduğunu belirten öğrenciler, öğrenci topluluklarına ve gezilere de katıldıklarını söylediler. Öğrenciler, eğitim dönemi boyunca kurdukları sıcak ilişkiler ile Türkçe dilini geliştirdiklerini, Türk kültürleri arasındaki benzerlikler ve farklılıkları da deneyimlediklerini belirttiler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL