Gündem

Foça'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Foça Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ ve ilçe protokolünün katılımlarıyla, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 178.

Foça'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Foça Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ ve ilçe protokolünün katılımlarıyla, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı ve 10 Nisan Polis Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında çelenk sunum töreni yapıldı. Törene Foça Belediye Başkanı Fatih GÜRBÜZ, ,Foça Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Şenol ÇELİKER,Foça İlçe Emniyet Müdürü Ergül ÇETİN ,Foça Garnizon Komutanlığı silahlı kuvvetler Mensupları ve emniyet mensupları katıldı.

Törende konuşan Kaymakam TÜRKÖZ; “Ülkemizde iç güven ortamının oluşmasına yönelik olağanüstü gayretler sergileyen Polis
Teşkilatımızın Kuruluşunun 178.yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Kurulduğu tarihten bugüne kadar suç ve suçun önlenmesi ve aydınlatılması görevlerinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması için de üstün bir görev anlayışı ile çalışan polis teşkilatımız, gelişen teknolojiyi de yakından takip ederek kendilerini sürekli olarak geliştirmekte, bilgi ve beceri ile donanmış olarak görevlerini ifa etmektedirler.
Binlerce yıldır bu topraklar üzerinde; barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayan vatandaşlarımızın, güvenliğinin sağlanmasında bu güne kadar hiçbir tehdide boyun eğmeden görevini yerine getiren kahraman polisimizin, bugün olduğu gibi, bundan sonra da üstlendiği bu zorlu görevi başarıyla sürdüreceklerine yürekten inanıyorum.
Devleti ve milleti uğruna gerektiğinde canlarını hiçe sayan kahraman polislerimiz; 178 yıldır aziz vatanımızdan huzur ve refahı için Üstün gayretle çalışan değerli emniyet mensuplarımızın 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor; şehrimizde ve ülkemizin her köşesinde gece gündüz demeden, fedakarca görev yapan polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; görevi esnasında şehit olan polislerimizi rahmetle, kahraman gazilerimiz de minnetle yad ediyor; emekliye ayrılan ve büyük bir özveriyle hizmet aşkıyla çalışan tüm polislerimizin 10 Nisan Polis Günü’nü bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi

Foça İlçe Emniyet Müdürü Ergül Çetin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; ‘‘Bugün Türk Polisi olarak, tarihi başarılarla dolu teşkilatımızın 178. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Türk Polis Teşkilatı olarak bizler, Devletimizin bekası, Milletimizin huzur ve güveni için her türlü kanunsuzluk ve her türlü teröre karşı mesai mefhumu gözetmeksizin gerektiğinde canımızı feda etmekten çekinmeden mücadele etmekteyiz. Emniyet Teşkilatımız, 178 yılın birikimi, tecrübesi ve başarısından aldığı güçle, geleceğin güvenle inşası için gereken her türlü tedbiri almakta ve milletimizin takdir, sevgi ve duasını mertebelerin en yükseği olarak görmektedir.’’dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Ergül Çetin’in nezdinde ülkemizin güvenliğini sağlayan tüm emniyet mensuplarına çalışmaları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’dedi.

Tören  bitiminde Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Şenol Çeliker ve protokol üyeleri daha sonra Foça İlçe Emniyet Müdürlüğüne kutlama ziyareti gerçekleştirdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL