Atasoy Bilgin
Ekonomi

Futbolun babaları, sahaya çıkıyor

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Futbolun Babaları” projesi kapsamında ilçede yaşayan esnaftan polise kadar farklı mesleklerden 40 yaş üstü vatandaş, halı sahada şampiyonluk için mücadele edecek.

Futbolun babaları, sahaya çıkıyor

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Futbolun Babaları” projesi kapsamında ilçede yaşayan esnaftan polise kadar farklı mesleklerden 40 yaş üstü vatandaş, halı sahada şampiyonluk için mücadele edecek. 24 takımdan oluşan Babalar Ligi’nde grup kuraları, ünlü futbolcuların katılımıyla belirlendi. 1.5 ay sürecek turnuvanın sonunda başarılı olanlara Fair-play özel ödülü ve sürpriz hediyeler verilecek.

Bağcılar Belediyesi, 40 yaş üstü ilçe sakinlerinin diyaloğunun gelişmesi ve aralarındaki dostluğun pekişmesi amacıyla “Futbolun Babaları” projesini hayata geçirdi. Yoğun ilgi gören turnuvaya manavdan kasaba öğretmenden polise kadar 400’ün üzerinde farklı kesimden ilçe sakini başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Babalar Ligi’nde mücadele edecek 24 takım kuruldu.

Ünlü isimler grup kuraları kura çekimine katıldı

Turnuvanın ilk ayağı olan grup kuraları çekimi, dün akşam Bağcılar Belediyesi Başkanlık Konferans salonunda gerçekleşti. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in ev sahipliğindeki programa; eski milli futbolcular Saffet Akyüz, Ahmet Dursun, Ogün Temizkanoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin de katıldı.

40 yaş üstüne bir hareketlilik getireceğiz

Sporun merkezi konumunda bir ilçe olduklarını söyleyen Özdemir, “Keyif aldığımız bir organizasyon oldu. Güzel bir başlangıçla bu akşam Bağcılarlıların karşısına çıkıyoruz. 24 takım katılıyor turnuvaya 8 asil 5 de yedek oyuncu olacak şekilde oluşuyor takımlar. Bu akşam grup kuralarıyla birlikte turnuvanın startını veriyoruz. Sonrasında gruptan çıkan ilk iki takım çeyrek finale çıkacak. Sonrasında yarı final ve final. Herhangi bir mücbir sebep olmazsa hava muhalefeti gibi 5 Mart’ta tamamlamayı düşünüyoruz. Çok önemli sosyal belediyecilik örnekleri gösteriyoruz. Özellikle gençlerin ve çocukların belediye başkanı olacağız vurgusu yaptık göreve geldiğimizden beri. Kadıları da engellileri de yaşlıları da ihmal etmiyoruz. 

Babaları da ihmal etmeyelim dedik. Güzel bir organizasyonla onları da hatırladığımızı onlara da olması gereken değer verdiğimizi göstermek istiyoruz. Bu yüzden 40 yaş üstü diye bir sınır koyduk. 40 yaş altı zaten Bağcılar’da bizler de halı saha maçı çok yapardık zaten hareketli ama 40 yaş üstüne de bir hareketlilik getirme gayreti içerisindeyiz. Güzel bir katılım oldu güzel bir sayıya ulaştık. Eminim tribünler de dolacaktır. Şenlik içerisinde, güzel görüntülerin ortaya çıktığı bir dönem hayal ediyoruz” dedi.

Fair-play oyun kuralları dışına çıkmayın

Organizasyona emeği geçenleri tebrik eden Akyüz, “Heyecan verici olacak. Dışarıdan bakınca futbol kolay geliyor. Çocukları eleştiren babaların sahada ne yaptığını göreceğiz” derken Temizkanoğlu da oyunculara hırs yapmamaları ve Fair-play oyun kuralları dışına çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. Konuşmaların ardından Özdemir ve ünlü isimlerin yaptığı çekimlere gruplar belirlendi. Özdemir, turnuvaya katılan takımlara içinde havlu, şampuan, duş jeli gibi eşyaların olduğu bir spor çantası hediye etti.

15 Ocak Pazar günü oynanacak açılış maçıyla başlayacak ve 5 Mart’ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak. Renkli görüntülere sahne olacak turnuva sonucunda başarılı olan takımlara sürpriz ödüller ve Fair-Play Özel ödülü verilecek.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL