Atasoy Bilgin
Gündem

Geleceğin modacıları görücüye çıktı

EÜ Emel Akın MYO öğrencilerinden  “Geçmişin İzdüşümünde Tılsımlı Gömlekler” defilesi   Hazır giyim sektörüne güçlü bir ticaret kapısı oluşturmak amacıyla kumaş, konfeksiyon yan sanayi, konfeksiyon makineleri ve baskı teknolojilerini bir araya getiren “Fashion Prime–Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı”nda Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu (MYO) Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, bir defile gerçekleştirdi.

Geleceğin modacıları görücüye çıktı

EÜ Emel Akın MYO öğrencilerinden  “Geçmişin İzdüşümünde Tılsımlı Gömlekler” defilesi

 

Hazır giyim sektörüne güçlü bir ticaret kapısı oluşturmak amacıyla kumaş, konfeksiyon yan sanayi, konfeksiyon makineleri ve baskı teknolojilerini bir araya getiren “Fashion Prime–Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı”nda Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu (MYO) Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, bir defile gerçekleştirdi. EÜ Emel Akın MYO Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Geçmişin İzdüşümünde Tılsımlı Gömlekler” defilesi seyircilerden büyük ilgi gördü.

 

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu (MYO) Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, “Fashion Prime–Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı”nda “Geçmişin İzdüşümünde Tılsımlı Gömlekler” defilesi gerçekleştirdi. Defilede geleneksel keçe sanatından batik sanatına kadar pek çok tematik yüzey çalışmalarının yer aldığı kıyafetler sergilendi.

 

Hazır giyim sektörünü buluşturan fuarda Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri hem kıyafetleri tasarladı hem de mankenlik yaptı. Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gonca Özçelik Kayseri, önderliğinde yapılan defilenin koreografisini ve hazırlığını Öğr. Gör. Şükran Tümer ve Öğr. Gör. Berna Aybartürk üstlendi. 

 

Defile hakkında konuşan Doç. Dr. Gonca Özçelik Kayseri, “Geçmişin İzdüşümlerinde Tılsımlı Gömlekler de Emel Akın MYO öğrencilerimiz ile geleneksel keçe sanatı günümüze taşınarak tasarımlar da çintemani ve lale motifleri ile tematik yüzey düzenlemeleri çalışıldı. Geleceğin stil sahibi gençlerinin geçmişin izdüşümlerinde hayallere yelken açma zamanı geldiğine karar verdik. Geleneksel batik sanatı çalışmaları ile doğal yaşamın derin maviye yansıması ‘renklerde var desenler de var’ dedik. Geçmişin izdüşümlerinde tılsımlı gömlekler ile zaman ve mekân fark etmez derken; zamana meydan okuduk. Bazen iğne oyaları ile bir hikâye anlattık. Stilinin yardımcısı şekil yaratmak için gömleklerde kanaviçeler işledik, bazen de iç ısıtan renklere yolculuğu müzelerden çıkarıp hikâyesi detayında gizli tasarım detaylarına yer verdik. Geleceğin gençlerinin sürdürülebilir bir koleksiyon ile yaratıcılığı geçmişin tılsımlı gömlekler ile buluşunca; Özgür, cesur, bugün, yarın, geçmiş, gelecek, umut ve renk oldular. Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu olarak Geleceğin tasarımcısı olan gençlerimize bu yolda öncülük etmekten gururluyuz” dedi.

 

Defilede denim kumaşlardan hazırlanan süründürebilir giysi koleksiyonu da seyircilerden tam not aldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL