Atasoy Bilgin
Gündem

Geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı A.

Geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı A.Ş. geleceğin şef adayları için ‘Kocaeli Gastro Genç’ yarışması düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı A.Ş.’nin öncülüğü ve ev sahipliğinde Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle bu yıl ilk kez yapılan ‘Kocaeli Gastro Genç’ yarışmasında geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi.

 

‘KOCAELİ GASTRO GENÇ’

Eğitime önemli bir destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Kocaeli’nde bir ilki gerçekleştirdi. Geleceğin şef adayları için Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı A.Ş.’nin öncülüğü ve ev sahipliğinde Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle ‘Kocaeli Gastro Genç’ yarışması düzenlendi.

 

10 OKULDAN 20 ÖĞRENCİ

Antikkapı’nın Seka Bahçe salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Bu yıl ilk kez yapılan yarışmada 10 okuldan 20 öğrenci en güzel yemeği yapmak için yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü eğitmenlerinden Doç. Dr. Selda Uca, Öğretim Görevlisi Dr. Alican Akçiçek, eğitmen şef Halime Güdül, Antikkapı A.Ş.’den aşçıbaşı Recep Arslan ve gıda mühendisi Ahmet Hurüz üstlendi.

 

“HİZMET ÜRETEN BİR KURUMUZ”

Programın açılış konuşmasını Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel yaptı. Yücel, “Antikkapı 20 yıllık bir şirket. Ticaret yapıp para kazanan bir kurum değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın verdiği talimatlarla hedeflerle hizmet üreten bir kurum. Gençlerimize bünyemizde çalışma fırsatı veriyoruz. 90 genç kardeşimiz şirketimizde staj yapıyor. Bugün ilkini düzenlediğimiz yarışmamızda yeteneklerini gösterecek yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

 

“YARIŞMA GENÇLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, “Günümüzde yemek ve esas işlevi insanı ayakta tutmak olan beslenme işlevinin çok çok üzerine çıktı. Toplumsal iletişim, sosyal değişimle turizm ve tanıtım sektörü işin içine girince gastronomi adını aldı. Bununla birlikte bir sanat meydana geldi. Okullarımızda eğitim alan öğrencilerimizin ülkemizin tanıtımına katkı sunacak bireyler olması için çalışıyoruz. Bu yarışmayı gençlerimiz için önemli bir fırsat olduğu için önemsiyoruz. Mesleki anlamda eğitim alan öğrencilerimize yarışmada başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

“CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINI GENÇLER İNŞA EDECEK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sizler için çalışıyoruz. Kendisi de eğitimci olan bir belediye başkanımız var. Başkanımı Tahir Büyükakın’ın eğitimci olması dolayısıyla Milli Eğitim için birçok hizmeti faaliyete geçirdi. Bakanlığın bir istatistiğine göre Türkiye’de belediyelerin Milli Eğitime katkısı bakımından 1. sıradayız. Şehrimizdeki okullara robotik kodlama sınıfları, özel eğitim sınıfları yaptık. Ne yapıyorsak gençlerimiz için. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını gençlerimiz inşa edecek. Bugün yarışmamızda öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

 

YARIŞMAYA KATILANLAR

Yarışmaya Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Taha Yasin Gülmez, Muhammet Yusuf Başar, Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Selcan Çelik, Aslı Birinci, Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Efe Can Özgenç, Ecenur Erdoğan, Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Yusuf Mihca Bingül, Kadirhan Çiftçi, Gebze Muallimköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Şule Yılmaz, Hilal Nur Genç, Gebze Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Yağmur Kaya, Emel Köksaldı, Çayırova Yapı Kredi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Bedia Sincer, İkbal Erdağ, İzmit Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Nehir Uğurlu, Betül Mürvet Güven, İzmit Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Feyza Yılmaz, Melisa Dinç, Kandıra Şehit Yavuz Sonat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Tolunay Gödek, Muhammed Yahya Kayı katıldı.

 

İKİ KATEGORİDE YARIŞTILAR

‘Kocaeli Gastro Genç’ yarışması 2 kategoride gerçekleştirildi. Genç şef adaylarına ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerini hazırlaması için 45 dakikalık süre verildi. Jüri genç şef adaylarının yemeklerini görsel sunum, lezzet, tat, doku, kıvam ve hijyen konusunda puanladı.

 

DERECE ALANLAR

Doç. Dr. Selda Uca, Dr. Alican Akçiçek, Halime Güdül, Recep Arslan ve Ahmet Hurüz’ün jüri olarak yer aldığı ana yemek kategorisinde Karamürsel MTAL’den Efecan Özgenç birinci, Gebze Çolakoğlu MTAL’den Yağmur Kaya ikinci, Nuh Çimento MTAL’den Nehir Uğurlu üçüncü oldu. Jüri tatlı kategorisinde ise Çayırova Yapı Kredi MTAL’den İkbal Erdağ’ı birinci, Gölcük AKV MTAL’den Aslı Birinci’yi ikinci, Gebze Muallimköy MTAL’den Hilal Nur Genç’i üçüncü seçti. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL