Gündem

Gen türkiye'den 2023 yılı değerlendirmesi

Türkiye’deki girişimcilerin geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirmek ve girişimcilikle ilgili politikaların tasarım süreçlerine küresel bilgi birikimiyle katkı yaparak, Türkiye girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için kurulan GEN Türkiye, geride bıraktığımız yılı bir basın toplantısıyla değerlendirdi.

Gen türkiye'den 2023 yılı değerlendirmesi

Türkiye’deki girişimcilerin geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirmek ve girişimcilikle ilgili politikaların tasarım süreçlerine küresel bilgi birikimiyle katkı yaparak, Türkiye girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için kurulan GEN Türkiye, geride bıraktığımız yılı bir basın toplantısıyla değerlendirdi. The Peninsula İstanbul’daki toplantıda, Türkiye’nin deprem bölgesinde gerçekleşenler dahil GEN Türkiye’nin 2023 yılı çalışmaları ve faaliyetleri Yönetim Kurulu üyeleri tarafından paylaşıldı. Buluşmada, ülkemiz girişimcilik ekosisteminin 2023 yılı performansı da masaya yatırıldı. 

 GEN Türkiye Basın Buluşması gerçekleşti. GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı buluşmada, GEN Türkiye Yönetim Kurulu üyeleri GEN Türkiye’nin 2023 yılı boyunca gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsettiler.

Buluşmaya GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SEDEFED Başkanı Emine Erdem, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve ALZ Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen katıldı.

Buluşmada GEN Türkiye’nin yürütücülüğünü yaptığı Global Girişimcilik Haftası, Girişimcilik Dünya Kupası, Open House Meeting, G3 Girişimcilik Zirvesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Eylül ayında Avustralya Melbourne’de gerçekleşen ve GEN Türkiye üyelerinin de katılım sağladığı Global Girişimcilik Kongresi, GEN Türkiye’nin deprem bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalar kamuoyuyla paylaşıldı. Bunların yanında ülkemiz girişimcilik ekosisteminin 2023 yılı performansı da buluşmada değerlendirildi. 

Global Entrepreneurship Network; dünyadaki tüm girişimcilerin birbiri ile iletişime geçmelerini; birbirinden öğrenmelerini, yeni pazarları tanımaları ve bu pazarlama açılabilmelerine destek olmak; yatırımcılarla güçlü bağlantılar geliştirmelerini sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının, ulusal ve uluslararası şirketlerin ve girişimlerin, akademik kuruluşların ve politika yapıcıların iş birliği içerisinde çalışmasını teşvik ediyor.  

İşte bu iş birliğini Türkiye’de daha güçlü bir şekilde sağlayabilmek için 2020 yılının Aralık ayında ses getiren bir lansmanla startı verilen, Türkiye’de ve küresel girişimcilik ekosistemi arasında köprü olma amacıyla kurulan GEN Türkiye, Habitat Derneği idari yönetiminde faaliyetlerini yürütüyor.

GEN Türkiye, Türkiye’deki girişimleri GEN’in 200 ülkesindeki iyi örneklerle buluşturarak; Türkiye ekosistemiyle global girişimcilik ekosistemi arasında köprü görevi görüyor. GEN Türkiye Yönetim Kurulu, Türkiye ekonomisini ve toplumunu geliştirmek için girişimcilik ve yeniliğin gücüne inanan, alanında tanınmış liderlerden oluşuyor ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu, GEN aracılığıyla ulusal girişimcilik ekosistemini ileriye taşıyarak, ülke ekonomisine destek olmayı amaçlıyor.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL