Atasoy Bilgin
Gündem

“Gençlerimize Güveniyor, Birlikte Geleceğe Yürüyoruz"

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi gençlerimize güveniyoruz ve gözümüz arkada değil.

“Gençlerimize Güveniyor, Birlikte Geleceğe Yürüyoruz"

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi gençlerimize güveniyoruz ve gözümüz arkada değil. Birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Kurtuluş Savaşının fitilinin ateşlenmesinin 104. Yılının kutlandığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Taban, “Türk Milletinin yeniden ayağa kalktığı ve yedi düvele karşı vermiş olduğu destansı kahramanlığın bir dönüm noktası olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan ve Amasya, Erzurum, Sivas’tan tüm yurda yayılan Milli Mücadele’nin fitilinin ateşlendiği 19 Mayıs’ı her daim akıllarımızda canlı tutmak bizlerin öncelikli vazifelerimizdendir” dedi.

“19 MAYIS MİLLİ BİR DURUŞU İFADE ETMEKTEDİR”

Başkan Alper Taban, mesajında şunlara yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketinin milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığı ve Milli mücadele sonucunda zaferle son bulduğu önemli bir gündür. Ne mutlu ki aynı ruhu, heyecanı ve coşkuyu, bugün de gençlerimizin gözlerinde görüyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün bağımsız Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı kutlu yürüyüşünün ilk ve büyük adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, tarihin en ağır şartlarında elde edilen bir zaferin başlangıç adımı olmuştur. Ve 19 Mayıs, o günden itibaren milletimiz için artık bir milli duruşu ifade etmektedir.”

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür’ diyerek bugünün önemine vurgu yaparken; yine ‘Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyeti’ni) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak’ sözleriyle de gençlere önemli bir vazife yüklemiştir. Türk ulusunun istikbali, milletimizin umudu olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. 19 Mayıs, yüreği vatan ve millet sevgisi ile çarpan genç nesillerin milli mücadele ruhuna bağlılığının somut ifadesidir. Çünkü 19 Mayıs, Cumhuriyetimizi ve bağımsızlık meşalesini geleceğe taşıyacak olan gençliğe armağan edilmiştir. Şehit ve gazilerimizin, aziz milletimizin üstün fedakârlıklarıyla kurulan bu aziz devlet, gençlerimizin omuzlarında gelişmeye ve yükselmeye devam edecektir. Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, ülkemizin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz. Milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık olarak ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız, benimsemeniz ve sorumluluğunu üstlenmeniz, geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Sizlerden çok büyük başarılar bekliyor ve sizlere güveniyoruz.”

“Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile İstiklal Savaşı şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL