Gündem

Gerenli CEMR Siyasi Komite Toplantısı için Çekya'ya gitti

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr.

Gerenli CEMR Siyasi Komite Toplantısı için Çekya'ya gitti

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Siyasi Komite Toplantısı’na katılmak üzere Çekya’ya gitti.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Siyasi Komite Toplantısı, 6-7 Aralık’ta Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenecek.

1951 yılında Avrupa kıtasında yerel ve bölgesel yöneticilerin sesi olmak amacıyla kurulmuş, yerel ve bölgesel yönetimlerin temsili açısından en geniş ağa sahip köklü bir organizasyon olan CEMR’nin yerel ve bölgesel yönetimlerin temsilcilerinden oluşan ana karar alma organı olan Siyasi Komite’nin bu önemli toplantısına Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) heyeti ile birlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de katılacak.

6-7 Aralık’ta gerçekleşecek toplantıda yerel ve bölgesel yöneticiler iklim ve enerji politikaları, kentsel-kırsal farklılıkları ortadan kaldırabilecek sistematik yaklaşımları, net sıfır hedeflerine ulaşmak, biyoçeşitliliği korumak ve iklim değişikliğinin zorluklarına uyum sağlamak için bölgelerin dönüşümünün hızlandırılması gibi konular ele alınacak.

Toplantıya CEMR Başkanı Gunn Marit Helgesen de katılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL