Atasoy Bilgin
Gündem

Gölcük'ün Kalbi Dev Proje İle Dönüşecek

Gölcük Merkez Kentsel Dönüşüm Yapım İhalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

Gölcük'ün Kalbi Dev Proje İle Dönüşecek

Gölcük Merkez Kentsel Dönüşüm Yapım İhalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Yer tesliminin yapılması ile alanda inşaat çalışmaları başlayacak.

Gölcük Merkez Kentsel Dönüşüm Yapım İhalesi 11 Nisan 2023 tarihinde yapıldı. 1 milyar 533 milyon TL ile ihaleyi kazanan Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasıyla; Emlak Konut A.Ş. iştiraki EPP-Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. yapım sözleşmesini imzaladı. Yer tesliminin bir kaç gün içinde yapılması ile inşaat çalışmaları başlayacak. Gölcük Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nde; 10 blokta, 360 daire, 407 işyeri ve 985 araçlık 2 katlı otopark yapılacak.

36 DÖNÜM ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM

2015 yılında riskli alan ilan edilen, Merkez Mahallesi, D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve Ali Fuat Kanpara Caddesi (20. Sokak) arasındaki 36 dönüm alanın Kentsel Dönüşüm Plan Tadilatı, 2020 yılında, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

HAK SAHİPLERİ İLE SÖZLEŞMELER İMZALANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi arasında 02.06. 2022 tarihinde imzalanan protokolle; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de, zararın 100 milyon TL’sini karşılamayı ve alt yapı işlerini üstlendi. Gölcük Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu girişinde, Gölcük Merkez Kentsel Dönüşüm Ofisi açılarak, hak sahipleriyle görüşmeler yapıldı ve sözleşmeler imzalandı.

BİNA YIKIMLARI KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Acele kamulaştırma dava süreçleri de, Gölcük Belediyesi tarafından tamamlandı. Gölcük Belediyesi’nin 05.01.2023 tarihinde yaptığı yıkım ihalesi sonrasında; 16 Ocak 2023 tarihinde başlayan yıkım çalışmalarıyla; 321 daire, 248 işyeri, 69 ofis, 125 deponun yıkımı tamamlanmıştı.

BAŞKAN SEZER’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçmesinde; başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Varank’a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a, Önceki Dönem Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Vedad Gürgen’e, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Bedri Sinan Gül’e, Mekansal Planlama Genel Müdürü Sayın Erdal Kayapınar’a, Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Sayın Hakan Gedikli’ye, EPP Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Sayın Nurullah Öztürk’e, GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Sayın Ahmet Oğulbalı’na, yaklaşık 4 yıldır devam eden süreçteki büyük emek gayretleri için Başkan Yardımcım Sayın Kemal Kahraman’a, Gölcük Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürüm Sayın Kadir Gül ve personellerimize, projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çarşı merkezin ticari anlamda daha hareketli olmasına katkı sağlayacak projenin ilçemize ve hak sahibi hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL