Gündem

Goodyear zam teklifini yüzde 50’ye çıkardı sendika kabul etmedi

Lastik-İş sendikası ve Goodyear bugün yeniden masaya oturdu. İşverenin teklifi maaşlarda %50 artış ve sosyal haklarda %75 artış oldu. Sendika yetkilileri bu artışın kabul edilemez olduğunu söyleyerek masadan kalktı. Yapılan..

Goodyear zam teklifini yüzde 50’ye çıkardı sendika kabul etmedi

Lastik-İş sendikası ve Goodyear bugün yeniden masaya oturdu. İşverenin teklifi maaşlarda %50 artış ve sosyal haklarda %75 artış oldu. Sendika yetkilileri bu artışın kabul edilemez olduğunu söyleyerek masadan kalktı. Yapılan görüşmede 4 idari madde kabul edildi. Bir sonraki toplantı 22 Şubat’ta yapılacak.

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlendiği Pirelli, Brisa ve Prometeon ile aynı toplu iş sözleşmesi masasına gelmeyen Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikaları ile bugün 13.00’da Tryp By Wyndham Otel’de dördüncü görüşme yapıldı. İki fabrikada çalışan 1500 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde sendika Goodyear işverenine Pirelli, Prometeon ve Brisa’ya verilen taslağın aynısını verdi. Oturum sonrasında yaptığı açıklamada Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Goodyear işletmesi yıllık %75 oran verdi. Birinci 6 ay için de %50 zam teklif edildi. Teklif edilen bu zamlar önümüzdeki süreçte bizim kafamızdaki oranları da aşar, hiçbir şekilde kabul etmedik kendilerine de ilettik” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL HAKLARA YÜZDE 75, ÜCRETLERE YÜZDE 50 ZAM TEKLİF ETTİLER

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan sendika başkanı Alaaddin Sarı işverenin verdiği yüzde 50’lik zam teklifini kabul etmediklerini belirterek şunları söyledi; “Bugün Goodyear işletmesi ile güzel bir görüşme yaptık. Görüşmeler her ne kadar tamamlanmamış olsa bile önümüzdeki süreçte bu toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce bitmesi için kendilerine ifade ettiğimiz değerlendiemeler var. Bugün yaptığımız görüşmelerde toplamda 31 madde geçti üretim işçilerinde. Destekte 27 tane. Bugün 4 madde üzerinde mutabakata vardık üretim işçilerinde. Destekde de 2 tane. Sosyal haklarda Goodyear işetmesi yüzde 75 yıllık olarak verdi. Ücretlerde birinci 6 ay olarak yüzde 50 zam teklif etti. Tabi bu zamları hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi kendilerine ifade ettik. Ekonominin bu kadar durağan olmadığı bir süreçte bu zamlar önümüzdeki süreçte bizim kafamızdaki bitirme oranlarını aşacağına kendilerine söylemiş olduk.

ZOR BİR SÜREÇ

Umut ediyorum toplu iş sözleşmesinde orta yolu bulur ve masada bitiririz. Onlar bizim biz de onların taslağını direk kabul etmedik ve müzakereler devam ediyor. Lastik görüşmeleri zor geçiyor. Aynı zamanda ekonomik olarak da zor bir süreçten geçiyoruz. Sektör ve biz de dikkatli adım atmaya çalışıyoruz. Önemli olan fabrikada çalışan arkadaşlarımızın satın alma güçlerini yükseltmek. Enflasyon dahil hiçbir verinin doğru olmayan bir ortamında çalışan arkadaşlarımızın kazanmasını istiyoruz” dedi.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL