Gündem

Hack for Earth Vakfı, Ericsson ortaklığında ''Hack for Earth at COP28'' etkinliğini düzenliyor

Hack for Earth Vakfı, Ericsson ortaklığında ‘’Hack for Earth at COP28’’ etkinliğini düzenliyor   Ericsson ile ortaklaşa düzenlenen ‘’Hack for Earth at COP28’’ hackathonu, 1 – 3 Aralık 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecek.

Hack for Earth Vakfı, Ericsson ortaklığında ''Hack for Earth at COP28'' etkinliğini düzenliyor

Hack for Earth Vakfı, Ericsson ortaklığında ‘’Hack for Earth at COP28’’ etkinliğini düzenliyor

 

  • Ericsson ile ortaklaşa düzenlenen ‘’Hack for Earth at COP28’’ hackathonu, 1 – 3 Aralık 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecek.
  • Başvurular, sadece 16-35 yaş arası katılımcılara açık olacak.
  • Kazanan takımlar, Hack for Earth’in 6 aylık özel hızlandırma programı Build for Earth’e kabul edilecek.

Ericsson, Hack for Earth Vakfı iş birliğinde 1-3 Aralık 2023 tarihleri arasında bir hackathon düzenleyecek. “Hack for Earth at COP28” isimli etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Hackathon; teknoloji, yaratıcılık ve bağlanabilirliği kullanarak sürdürülebilirlik ilkesine uygun yenilikçi çözümleri üretmeyi amaçlıyor. Ayrıca günümüzün sürdürülebilirlik zorluklarına yönelik çözümler sunarak geleceğin dünyasına katkı sağlamayı hedefliyor. 

30 Kasım – 12 Aralık 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP28 çerçecvesinde, katılımcılar bu yılın 8 ana kategorisine katkıda bulunacaklar. Enerji, Ulaşım, Gıda, İş Birliği, Eğitim, Sürdürülebilir Kentler, Su ve Çevre konularında yenilikçi ve uygulanabilir çözümler üretmeye odaklanacaklar.

Hack for Earth Vakfı Kurucusu ve Genel Sekreteri Ann Molin, konuyla ilgili şunları söyledi: “COP28’de gerçekleştireceğimiz Hack for Earth hackathon’unda, geleceğe yönelik sürdürülebilir inovasyon konusunda en az bizim kadar iddialı bir şirket olan Ericsson ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliği sayesinde COP28’deki hackathon’umuzun çok verimli geçeceğine inanıyorum!”

Ericsson Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı ve Pazarlama, İletişim ve Sürdürülebilirlik, Kurumsal Sorumluluk Başkanı Fida Kibbi ise şu değerlendirmede bulundu: “Teknoloji, yaratıcılık ve bağlanabilirlik ilkelerine dayalı yenilikçi sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla Hack for Earth ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ericsson olarak toplumsal ilerlemeye katkı sağlayacak çözümler geliştirmek adına kendi teknolojimizden faydalanıyoruz. “Hack for Earth at COP28” etkinliğinde katılımcıların üreteceği yaratıcı çözümleri görmek için sabırsızlanıyoruz.”

16-35 yaş arası katılımcılar, aşağıdaki bağlantı üzerinden etkinliğe başvurabilir: 

Ericsson iş birliğinde gerçekleştirilen Hack for Earth at COP28

Ericsson ortaklığında gerçekleşecek Hack for Earth at COP28’in sonunda her kategoriden bir adet olmak üzere toplamda sekiz takım seçilecek. Kazanan takımlar, Hack for Earth’in 6 aylık özel hızlandırma programı Build for Earth’e katılabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL