Gündem

Hatay Defne'de çadır kent ve sahra hastanesi kurulumuna başlandı

Büyükşehir, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve MÜSİAD tarafından Hatay’ın Defne ilçesinde yapılacak çadır kent ve sahra hastanesinde kurulum aşamasına geçildi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesi Hatay Defne’deki çadır kent ve sahra hastanesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Hatay Defne'de çadır kent ve sahra hastanesi kurulumuna başlandı

Büyükşehir, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve MÜSİAD tarafından Hatay’ın Defne ilçesinde yapılacak çadır kent ve sahra hastanesinde kurulum aşamasına geçildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesi Hatay Defne’deki çadır kent ve sahra hastanesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bir yandan alanların içme suyu ve kanalizasyon  alt yapı çalışmaları devam ederken bir yandan da çadırlar kurulmaya başlandı. Sahra hastanesi için de konteynerler bölgeye getiriliyor. Bir haftadır Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da bir yandan ilçedeki depremzedelerle yakından ilgilenirken bir yandan da çadır kent ve sahra hastanesi çalışmalarının hızla tamamlanması için denetlemelerde bulunuyor. Hızlıca kurulumu yapılan çadır kente yerleşen depremzedeleri de ziyaret edene Başkan Büyükakın, ‘’Burada depremzedelerimizin yaşam koşullarını iyileştirecek tüm imkanları sağlayacağız’’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR TÜM GÜCÜYLE DEFNE’DE

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili birden etkileyen iki büyük depremin ardından hızla organize olan ve en kısa sürede deprem bölgesine ulaşan ekipler arasında yer alan Büyükşehir, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra depremin yaralarının sarılması için de çok önemli çalışmalar yapıyor. Başkan Büyükakın koordinasyonunda Hatay’ın Defne ilçesinde konuşlanan Büyükşehir ekipleri, ilk andan itibaren afet çadırı kurup sıcak yemek dağıtımına başlamıştı. Halen Defne’deki afet çadırında günde iki öğün sıcak yemek, çorba, ekmek ve su ikramında bulunan Büyükşehir ekipleri, bir yandan da kurdukları oyun alanıyla depremzede çocukların bu travmayı en hafif şekilde atlatması için uzman psikologlar eşliğinde çalışma yapıyor.

ÇADIR KENT VE SAHRA HASTANESİ

Kocaeli ile bin kilometre uzaklıktaki Hatay’ın Defne ilçesiyle gönül köprüsü kuran Büyükşehir, depremin yaralarının en kısa sürede sarılması amacıyla da Sağlık Bakanlığı, AFAD, MÜSİAD ve  STK’larla iş birliği halinde ilçede çadır kent ve sahra hastanesi kurulması için kolları sıvadı. İlk etapta 1.000 çadırdan oluşan bir yaşam merkezi ve 54 yataklı konteyner sahra hastanesi kurulacak. Bunun için ilgili alanları belirleyen Büyükşehir ekipleri, Başkan Büyükakın’ın koordinasyonunda çadır kent ve sahra hastanesinin alt yapı çalışmalarına başladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL