Gündem

Hatay'ın yeniden ayağa kalkmasında öğretmenlerle beraber çözüm üretecek Öğretmen Dayanışma Alanı Açıldı

Öğretmen Ağı’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, bölgedeki öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla tasarladığı, Sabancı Vakfı’nın ana desteği ve Bank ABC’nin katkılarıyla hayata geçen Öğretmen Dayanışma Alanı Hatay’da açıldı.

Hatay'ın yeniden ayağa kalkmasında öğretmenlerle beraber çözüm üretecek Öğretmen Dayanışma Alanı Açıldı

Öğretmen Ağı’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, bölgedeki öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla tasarladığı, Sabancı Vakfı’nın ana desteği ve Bank ABC’nin katkılarıyla hayata geçen Öğretmen Dayanışma Alanı Hatay’da açıldı.

Öğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek oluşturduğu bir paylaşım ve iş birliği ağı olan Öğretmen Ağı, mesleki ve kişisel gelişim yolculuğunda öğretmenlerin yanında olmaya devam ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğretmenleri desteklemek amacıyla Sabancı Vakfı’nın ana destekçisi olduğu ve Bank ABC’nin katkılarıyla hayata geçirilen Öğretmen Dayanışma Alanı, 6 Ocak Cumartesi günü Hatay, Antakya’da öğretmenlerin hizmetine sunuldu.

Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Bank ABC Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Aksoy ve Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa eğitim alanında çalışan paydaşlar ve 60’a yakın öğretmen katıldı.

Öğretmenlerin mesleki ve kişisel güçlenmesi için öğretmenlerle birlikte yıllardır çalıştıklarını ifade eden Öğretmen Ağı Genel Koordinatörü Buket Sönmez, “Depremden bu yana, hâlihazırda bölgede bulunan öğretmenler ve yeni atanan öğretmenlerle birlikte, bölgenin koşullarına ve ihtiyaçlarına yanıt veren bir mekan hayaliyle yola çıktık. Yolu düşen her öğretmenin, yalnızlık hissini gidereceği, meslektaşları ve farklı paydaşlarla bir arada üretebileceği, dayanışabileceği bu mekan, değerli destekçilerimizin sayesinde gerçeğe dönüştüğü için çok heyecanlıyız. Büyük acılar yaşanmış bu coğrafyada, öğretmen dayanışması için bir alan yaratabilmiş olmaktan çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Açılış etkinliğinde söz alan Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ise, “Hatay’da hayatı normalleştirmek istiyorsak eğitimi başlatmamız gerekiyor dedik. Eğitimin normalleşmesi şehrin tekrar ayağa kaldırılması için çok önemli. Öğretmenler için yaptığımız çalışmalarda eğitimin paydaşlarıyla çalışmak çok kıymetli. Onun için burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Açılış etkinliğinde, Öğretmen Ağı gönüllü öğretmeni, Değişim Elçisi Ayhan Binici, böyle bir alanın varlığının kendisine umut verdiğini belirterek, “En önemli nokta öğretmenin birbirinden öğrenmesi. Bu alanda bu tür çalışmaların yapılacak olması bölgedeki önemli bir açığı kapatacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Öğretmen Ağı’nın kurucu destekçilerinden olan Sabancı Vakfı’nın Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Vakıf olarak toplumsal sorunların çözümünde eğitimin öncelikli alan olduğunu biliyoruz ve uzun yıllardır da çalışmalarımızı bu kapsamda gerçekleştiriyoruz. Bu bilinçle de Öğretmen Ağı’nı kurulduğu 2016 yılından beri destekliyoruz. Bugün Öğretmen Ağı ile 8. yılına giren iş birliğimizin belki de en önemli sonuçlarından birini ortaya koyduk. Bölgede, öğretmenlerin ihtiyaç duydukları malzemeleri temin edeceği ve içerik konusunda birbirlerine danışabileceği bir dayanışma alanı en büyük gereksinimlerden biriydi. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Hatay Öğretmen Dayanışma Alanı’nın, burada görev yapan öğretmenlerin ve destek amaçlı bölgeye gelen eğitimcilerin ihtiyaçlarını karşılayacağına ve Öğretmen Ağı’nın uzun yıllardır biriktirdiği deneyimi burada daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Deprem bölgesinde eğitim ve insani yardım alanındaki rehabilitasyon için kaynak ayıran Bank ABC’nin Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Aksoy, öğretmenlerin bu ülkenin en önemli meslek gruplarından olduğunu belirterek, “Öğretmenler bu ülkenin kilit taşıdır. Bu alanın öğretmenlerin motivasyonunu daha da artıracağını umut ediyoruz.” dedi.

Öğretmen Ağı’nın deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında

2016’dan bu yana “öğretmenler adına değil öğretmenlerle birlikte” sloganıyla yürütülen Öğretmen Ağı’nın çalışmaları, depremden etkilenen illerde, 6 Şubat 2023 öncesinde de sürüyordu. Depremden etkilenen bölgelerde oluşan Öğretmen Ağı topluluklarının hak temelli bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürdüğü, öğretmenlerin birbirleri ve farklı disiplinlerden paydaşlar ile bir araya geldiği, kendi belirlediği ihtiyaçlara kendi çözümlerini geliştirdikleri alanlar yaratmak, deprem sonrasında da Öğretmen Ağı’nın odak noktalarından biri olmaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL