Eğitim

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılında da Yeni İllerle Yoluna Devam Ediyor

Hayat Holding’in ‘Nesiller boyu fayda’ vizyonu çerçevesinde ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek hedefiyle T.

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılında da Yeni İllerle Yoluna Devam Ediyor

Hayat Holding’in ‘Nesiller boyu fayda’ vizyonu çerçevesinde ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek hedefiyle T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirdiği Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık sosyal sorumluluk projesi 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında 10 yeni şehirde devam ediyor. Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Projesi, Türkiye genelinde ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin öğretmen ve veliler ile birlikte ekolojik okuryazarlık bilgilerini artırmayı hedefliyor.  

Hayat Holding, Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık kurumsal sosyal sorumluluk projesinin 2. yılında eğitimlerine yeni 10 ilde başladı. Yeni eğitim öğretim yılında projenin uygulanacağı iller, Türkiye temsili olarak nüfus yoğunluğuna ve kuraklık haritalarına göre Adana, Ankara, Batman, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Malatya, Zonguldak ve Denizli olarak belirlendi. Proje kapsamında her ilde 30 olmak üzere toplamda 300 okul, 30 bin 3. ve 4. sınıf öğrencisi ve 1200 öğretmenin Ekolojik Okuryazarlık  bilgilerinin artırılması  hedefleniyor. Eğitimlerde öğrencilerin iklim değişikliğine uyumlarını güçlendirme, dirençliliklerini destekleme ve ekolojik okuryazarlık kapsamında bilgi ve gelişimlerinin artırılarak, kaynakların tükenmesini önleme ve korumaya yönelik davranışlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. 

İlk yılında 30 bin öğrenciye ulaşan projenin bu yıl kapsamını daha da genişlettiklerini belirten Hayat Global Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent, “Hayat Holding olarak Türkiye geneli ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin, öğretmenlerin ve velilerin iklim değişikliğine uyumlarını güçlendirmek, ekolojik okuryazarlık kapsamında bilgi ve farkındalıklarını desteklemek üzere gerçekleştirdiğimiz Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık KSS projemizin ilk yılında 30 bin öğrenciye ulaştık ve gerçekten bizi mutlu eden çok güzel sonuçlar aldık. Aldığımız pozitif geri bildirimlerden ve öğrencilerin ilgisinden hareketle böyle bir eğitime ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha anlamış olduk. Şimdi ise yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte projemizin kapsamını genişlettik ve 10 yeni şehirde yolumuza devam ediyoruz. Yeni illerimizdeki 300 okulda 1.200 öğretmen ve 30 bin 3 ve 4. sınıf öğrencisine ve veliye erişmek amacıyla bilgilendirici sunumlar ve okul – aile oyunlarıyla birlikte çocuklarımızda ‘ekolojik vatandaşlık’ davranışlarının gelişmesine destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitimlerle %65 Oranındaki Yanlış Bilgi, %96 Oranında Doğru Bilgiye Dönüştü! 

İlk olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılında başlayan Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi ile 300 okulda yaklaşık 600 öğretmen, 30.000 öğrenci ile 60.000 veli farkındalık çalışması kapsamında bilgilendirildi. Proje kapsamında, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü  ve Hayat Holding iş birliğinde 300 okula Hayat Kütüphaneleri bağışı gerçekleştirildi. Biyoçeşitlilik, iklim ve iklim değişikliği, doğal kaynaklar ve sürdürülebilirlik ve ekolojik okuryazarlık konularında ön/son test yöntemiyle öğrencilerin mevcut bilgileri ve bu konular aktarıldıktan sonraki bilgileri değerlendirildi. Her sınıftan rastgele, kız ve erkek öğrenci dengesi kurularak uygulanan  testler, toplamda 3.100 öğrencinin katılımıyla yapıldı.  Genel ortalamada verilen eğitimlerle %65 oranındaki yanlış bilgi, %96 oranında doğru bilgiye dönüştü.  

“Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık KSS projesi ilk yılında Best Business Awards’ta “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” kategorisinde ve Brandverse Awards’ta “İklim Değişikliği ile Mücadele” kategorisinde ödüle layık görüldü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL