Gündem

Haymana Tirebolu Kardeşliği Günden Güne Pekişiyor

Haymana’da gerçekleştirilen “Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı Anma Programı ve Şehitler İçin Hayır Yemeği” programında kardeşlik vurgusu ön plana çıktı.

Haymana Tirebolu Kardeşliği Günden Güne Pekişiyor

Haymana’da gerçekleştirilen “Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı Anma Programı ve Şehitler İçin Hayır Yemeği” programında kardeşlik vurgusu ön plana çıktı.

Giresun 42. Gönüllü Alayı’nın komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan şehadetinin yıl dönümünde, Haymana Belediyesi, Tirebolu Belediyesi ve Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından “Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı Anma Programı ve Şehitler İçin Hayır Yemeği” düzenlendi.

Haymana Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın, Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Özdemir AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcıları Hamdi Balaban, Ebubekir Türkmen başta olmak üzere Giresun, İstanbul ve Tirebolu’dan gelen birçok dernek temsilcisi ile birlikte yüzlerce Giresunlu ve Haymana İlçe protokolü, siyasi parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri muhtarlar ve Haymanalıların katılımıyla Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Şehitliğinde gerçekleştirildi.

Aydın “Binbaşımız ile İlgili Daha Fazla Araştırma Yapacağız”

Programın açılış konuşmasını yapan Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ile ilgili bugüne kadar detaylı bir araştırma yapılmadığını ancak bundan sonra Şehit Binbaşı ile ilgili daha fazla araştırma yapacaklarını belirtti.

Turgut “Kardeşliğimiz Daim Olsun”

Haymana ve Tirebolu’nun kardeş kent olmasının üçüncü yılı olduğuna değinen Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Geride bıraktığımız bu üç yılda kardeşliğimizin günden güne pekişmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte gerek Giresun’dan, Tirebolu’dan gerekse yurdun dört bir yanından Giresunlular Haymanamızı ziyaret etti. Bizlerin ön ayak olduğu bu kardeşlik bağlarının gelecek nesiller tarafından da sürdürülmesi en büyük arzumuz.” dedi. Haymana’nın her karışında Giresunlu Şehidin yattığını belirten Turgut çoğunluğu Giresunlu olan 3000’den fazla şehidin Uludağ’da yattığını ifade ederek Sındıran-Çalış-Totak ve Güzelcekale mevkiinin Tarihi Milli Park sınırlarına alınması çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Takır “Şehitlerimiz Haymanalılara Emanet”

Şehitlerini anmak için Haymana’ya geldiklerini belirten Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır “Bu güzel program için Haymanalılara teşekkür ediyorum. Her şey çok güzeldi. Şehitliğimizi ziyaret ettik. Dualarımızı ettik. Bundan sonra şehitlerimizi Haymana Belediye Başkanımıza, Haymana halkına emanet edip dönüyoruz.” dedi.

Kaymakam Arslan “Geleceğe Dair Umutlarım Güçlendi.”

Haymana Kaymakamı Mahmuthan Arslan ise Haymana’ya gelmeden önce Hatay Kırıkhan Kaymakamı olduğunu ve deprem felaketi yaşadıklarını belirterek “Yaşanan bu felaket üzerimizde birazcık karamsarlık bırakmış olabilir. Ama burada Tirebolulu kardeşimin Haymanalının elini sımsıkı tuttuğunu görünce, kardeşliğe, birliğe şahit olunca memleketimizin geleceğine dair umutların güçlendi.” diye konuştu.

Program şehitler için okunan Kuran’ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL