Atasoy Bilgin
Kültür Sanat

''Herkesin yüzü gülsün diye var gücümüzle çalışıyoruz''

Başkan Büyükakın, Anne Şehirle Yaza Merhaba programında sağlıkta ve sosyal hayatta projeden sayısız yarar gören kadınlarla bir araya geldi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Çayırova’da gerçekleşen Anne Şehir’le Yaza Merhaba programına katıldı.

''Herkesin yüzü gülsün diye var gücümüzle çalışıyoruz''

Başkan Büyükakın, Anne Şehirle Yaza Merhaba programında sağlıkta ve sosyal hayatta projeden sayısız yarar gören kadınlarla bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Çayırova’da gerçekleşen Anne Şehir’le Yaza Merhaba programına katıldı. Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezinde Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Program faaliyetlerinden faydalanan kadınlarla bir araya gelen Başkan Büyükakın, ‘’Sizleri böyle mutlu gördüğümüzde, yüzünüzü güler, yüzünüzü aydınlık gördüğümüzde bütün yorgunluklar unutuluyor. Ne mutlu bize. Varlık sebebimiz bu şehrin insanın mutluluğu. Durmadan yorulmadan mesai arkadaşlarımızla birlikte sizlerin yüzünün gülmesi için, gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınımızın, erkeğimizin herkesin yüzü gülsün diye var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü bizim yönetim anlayışımız böyle. Biz diyoruz ki millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır’’ dedi.

ANNELERE AYRI ÇOCUKLARA AYRI ETKİNLİK

Çayırova’da Anne Şehir katılımcılarının yoğun katılımı ile gerçekleşen programda çocuklar da farklı atölyelerle eğlendi. Etkinlikte sağlıklı beslenme danışmanlığı, yetişkin/aile hobi atölyeleri, egzersiz danışmanlığı, psikolojik danışmanlık ve çocuk eğitimi etkinlikleri adı altında 5 ayrı stant kurularak katılımcılar bilgilendirme yapıldı. 3-6 yaş arası çocuklara güvenli alanda etkinlikler yapılırken, programda ahşap ve mum atölyeleri de yer aldı. 7-10 yaş arası çocuklara yönelik İbiş gösterisi, palyaço gösterisi, Jonklör gösterisi ve Nasreddin Hocadan hikâyeler yer aldı.  Programa Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık da katıldı.

 

BAŞKAN: ASIL OLAN HALKTIR

Programda konuşma yapan Başkan Büyükakın, ‘’Devletler, hükümetler, belediyelerin ne için vardır? Halkı için vardır. Halkının mutluluğu için vardır. Onlar ne istiyorsa onu yapmak için vardır. Yani asıl olan halk. Milletvekilleri, belediye başkanları diğer kamu yöneticileri, onlar da o halk adına çalışan, gayret eden kişilerdir’’ dedi. Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programının başka bir yerde olmadığını belirten Başkan Büyükakın, ‘’Aileye dönük, kadın ve çocuğu da içine alacak şekilde çalışmalar yürütülüyor. Tek bir sebebi var. Sizlerin mutlu olması. Bu çalışmaları yaparken aslında bir sürü başarı hikâyesi, mutluluk hikâyesi var. Burada derdini unutanlar, burada kilolarından kurtulanlar, daha sağlıklı bir yaşam elde edince kullanmakta olduğu ilaçları kesenler, kafasındaki yükleri boşaltanlarla ilgili çok hikâyeler biliyorum. Zaman zaman sizlerle bir araya geldiğimizde bana teşekkür eden sayısız kardeşimiz var. Öncelikle değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Bu çalışmalar onların sayesinde oluyor. Bizim sloganımız ne; Çalışınca Oluyor. Çalışırsanız olur. Çaresizliğe teslim olursanız, umutsuzluğa teslim olursanız olmaz’’ ifadesini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL