Atasoy Bilgin
Gündem

Hıncal Uluç’un ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Öcal Uluç'un ağabeyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü (2010) ve Sürekli Basın Kartı sahibi gazeteci-yazar Hıncal Uluç vefat etmiştir.

Hıncal Uluç’un ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Öcal Uluç'un ağabeyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü (2010) ve Sürekli Basın Kartı sahibi gazeteci-yazar Hıncal Uluç vefat etmiştir. Gazeteci ve yazar olarak uzun yıllar başarıyla çalışan Hıncal Uluç’un ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Hıncal Uluç’un cenaze töreni ayrıca duyurulacaktır.

 

Hıncal Uluç kimdir?

1 Kasım 1939’da Kilis'te dünyaya geldi. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gördü. Sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı. Mesleğe Yenigün Gazetesi’nde başladı.

 

1967’de Yankı’da çalışmaya başladı. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde haftada iki gün spor yazıları yazdı. 1980 senesinde Gelişim Yayınları'nda dergi çıkarmak üzere İstanbul'a geldi. Birçok televizyon kanalında program yaptı.1990 yılından bu yana Sabah Gazetesi’nde yazıyordu. NTV ve A Haber’de spor yorumcusu olarak çalıştı. Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL