Gündem

Ilgaz'da Erkek Kur'an Kursu Temeli Atıldı

Çankırı ili Ilgaz ilçesi Yavuz Mahallesi’nde 29 Nisan 2024 Pazartesi günü Erkek Kur’an Kursu temeli atıldı.

Ilgaz'da Erkek Kur'an Kursu Temeli Atıldı

Çankırı ili Ilgaz ilçesi Yavuz Mahallesi’nde 29 Nisan 2024 Pazartesi günü Erkek Kur’an Kursu temeli atıldı. 

Temel atma törenine, Kur’an kursunun tüm yapım masraflarını karşılayan hayırsever iş insanı Şükrü YEŞİLOĞLU, Kaymakam Burak YILMAZ, Belediye Başkanı Mehmed ÖZTÜRK, Belediye Meclis Üyeleri İsmail DEMİRCİ ve Ertuğrul KARABIYIK, belediye eski başkanlarından Cevdet ÇETİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın BAHÇECİ, İlçe Müftü Vekili Kenan GÜRZ, erkek hafızlık Kur’an talebeleri ile Yavuz Mahallesi Muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreni öncesinde Belediye Başkanı Mehmed ÖZTÜRK Kur’an kursunun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların taleplerini dinledi. Programın devamında kurban kesildi ve dua edildi. Duanın ardından beton mikser butonuna basılmasıyla temel atma törenine geçildi.

Kur’an Kursu ile ilgili açıklamasında Başkan Mehmed ÖZTÜRK şu ifadelere yer verdi:

“Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir.” (Tirmizî, İlm, 14.) Dinimiz İslam’a hizmet için Yavuz Mahallesi Şeyh Şakir Efendi Camiinin yerleşkesinde, hafızların yetiştirileceği Erkek Kur’an Kursu’nun temelini attık. 

2019 yılında ilçemize kazandırdığı Kız Kur’an Kursu’nun ardından, ikinci eseri olarak Erkek Kur’an Kursu’nu yaptıran Hacı Şükrü Yeşiloğlu’na; Kur’an-ı Kerim’i bilen, anlayan ve hayatına yansıtan bir gençliğin yetişmesine vesile olduğu için ilçemiz ve tüm Kur’an sevdalıları adına teşekkür ederim. 

İlçemiz adına yapılan her güzel işin, her güzel çalışmanın takipçisiyiz. Temelini attığımız Ilgaz Erkek Kur’an Kursu ilçemize hayırlı olsun. Tüm çabamız, tüm gayretimiz, çalışma ve enerjimiz daha güzel bir Ilgaz için…” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL