Teknoloji

İşletmeler için yeni amiral gemisi ürün grubu Kaspersky Next ile tanışın!

Kaspersky, sağlam uç nokta korumasını EDR’nin (Uç Nokta Tespit ve Müdahale) şeffaflığı ve hızının yanı sıra XDR’nin (Genişletilmiş Tespit ve Müdahale) görünürlüğüyle ve güçlü araçlarla birleştiren yeni amiral gemisi ürün serisi Kaspersky Next’i tanıttı.

İşletmeler için yeni amiral gemisi ürün grubu Kaspersky Next ile tanışın!

Kaspersky, sağlam uç nokta korumasını EDR’nin (Uç Nokta Tespit ve Müdahale) şeffaflığı ve hızının yanı sıra XDR’nin (Genişletilmiş Tespit ve Müdahale) görünürlüğüyle ve güçlü araçlarla birleştiren yeni amiral gemisi ürün serisi Kaspersky Next’i tanıttı.

Müşteriler artık iş gereksinimlerine, BT altyapılarının karmaşa seviyesine ve mevcut kaynaklarına göre uyarlanmış üç ürün katmanından birini seçebiliyor.

Enterprise Strategy Group’un Kaspersky ile birlikte gerçekleştirdiği anketten elde edilen “SOC Modernizasyonu ve XDR’nin Rolü” raporuna göre, şirketlerin %52’si güvenlik operasyonlarının artık bundan birkaç yıl öncesine göre daha zor olduğunu belirtiyor. Bu zorluğun başlıca nedenleri arasında şunlar yer alıyor: Gelişen ve hızla değişen tehdit ortamı (katılımcıların %41’i bunu belirtmiş); genişleyen saldırı yüzeyi (%40); güvenlik analitiği ve operasyonlarına ayak uyduracak siber güvenlik becerileri veya personel eksikliği (%20).

Sürekli gelişen siber tehdit ortamında, şirketlerin etkili koruma için güvenebilecekleri kapsamlı bir siber güvenlik çözümüne sahip olmaları hayati önem taşıyor. Önde gelen yenilikçi ve teknolojik bir şirket olan Kaspersky, işletmelerin tüm siber güvenlik gereksinimlerini karşılamak için çözümlerini sürekli olarak geliştiriyor ve güvenilir siber güvenlik çerçeveleri oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Kaspersky Next, yapay zeka özellikleriyle desteklenen güçlü uç nokta koruması içeren ve klasik EPP’nin (Uç Nokta Koruma Platformu) ötesine geçerek her büyüklükteki ve sektördeki kurumsal müşteriler için EDR ve XDR’yi bir araya getiren yeni bir siber güvenlik ürünleri serisi ortaya koyuyor. En gelişmiş ve etkili siber güvenlik çözümleri olan EDR ve XDR, işletmelere tam görünürlük, kontrol, hızlı yanıt ve proaktif tehdit avcılığı sağlayarak şirketlerin yaygın, kaçamak ve sofistike saldırılara karşı koymalarına yardımcı oluyor.

Kaspersky Next dağıtımdan bağımsız olarak hem bulut hem şirket içi kurulumlara izin veriyor. Şirketler, temel siber güvenlik işlevlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için kolay kullanılan bir konsol aracılığıyla veya daha ayrıntılı kontroller ve gelişmiş izleme özelliklerine sahip kurumsal düzeyde bir konsol aracılığıyla çözümleri yönetebiliyor.

Yeni ürün grubu, fidye yazılımları, kötü amaçlı yazılımlar ve veri ihlalleri gibi işletmelerin en çok karşılaştığı tehdit türlerine karşı sağlam bir koruma zemini sağlamak ve kurumsal e-posta gizliliğinin ihlali, tedarik zinciri saldırıları, çeşitli istismarlar ve diğer güvenlik açıkları yoluyla altyapılara sızılmasını önlemek için şirketlerin önemli siber güvenlik işlevleri oluşturmasına yardımcı oluyor.

Kaspersky Next, bulut izleme ve engelleme, güvenlik açığı ve yama yönetimi, IoC (Tehlike göstergesi) taraması ve kural kitapları gibi özellikleriyle işletmelerin yalnızca yeni ve karmaşık tehditleri etkili bir şekilde tespit etmesini ve düzeltilmesini desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda rutin siber güvenlik görevlerinin sayısını en aza indirerek siber güvenlik ekiplerinin yükünü önemli ölçüde azaltmasına yardımcı olacak çok sayıda otomasyon özelliği içeriyor. 

Kaspersky Next şu anda üç ürün katmanından oluşuyor:

Kaspersky Next EDR Foundations, tehditleri iş süreçlerine zarar vermeden önce tanımlayarak etkisiz hale getiren güçlü uç nokta koruması sağlıyor. Esnek, anlaşılır güvenlik kontrolleri ve yerleşik BT senaryoları, uygulamadan bağımsız çalışmayı sağlıyor ve şirketlerin güvenlik politikalarını kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerine olanak tanıyor. Bu çözüm, bilgi güvenliğinin BT departmanları tarafından gerçekleştirildiği şirketler için ideal çözüm ortaya koyuyor.

Kaspersky Next EDR Optimum, temel EDR işlevselliği, gelişmiş kontroller, yama yönetimi ve bulut güvenliğiyle güçlü uç nokta koruması sağlıyor. Tehdit görünürlüğünün yanı sıra araştırma ve müdahale özellikleri, işletmelerin saldırıları hızla ve minimum kaynakla savuşturmasına yardımcı olmak için yönlendiriliyor. Bu çözüm, sınırlı ölçekte bilgi güvenliği ekiplerine sahip şirketler için öneriliyor.

Kaspersky Next XDR Expert, kurumun BT altyapısındaki çeşitli kaynaklardan gelen verileri bir araya getiriyor, analiz ediyor, ilişkilendiriyor, gelişmiş tehdit tespiti ve otomatik yanıt sunmak için gerçek zamanlı görünürlük ve gelişen siber riskler hakkında derin içgörüler sağlıyor. Kaspersky Next XDR Expert, üçüncü parti tedarikçilerle de entegre olabilen güçlü bir siber güvenlik çözümü ortaya koyuyor. Bu çözüm, deneyimli siber güvenlik ekiplerine veya Güvenlik Operasyon Merkezlerine (SOC) sahip şirketler için öneriliyor.

Kaspersky Next, şirketin B2B ürün ekosisteminin bir parçası olarak diğer Kaspersky çözümleri ve hizmetleriyle doğrudan uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Daha kapsamlı siber güvenlik koruması için artan taleple birlikte, şirketlere mevcut siber güvenlik gereksinimlerine bağlı olarak bir katmandan diğerine kolayca geçiş yapabilme imkanı da sunuluyor.

Kaspersky Baş Teknoloji Sorumlusu Anton Ivanov, şunları söylüyor: “Bugün bir B2B güvenlik ürünleri satıcısı olarak tarihimizde yeni bir sayfa açarken, pazar lideri XDR’ımızı piyasaya sürüyor ve kurumsal ürün teklifimizi yeniden düzenliyoruz. Kaspersky Next, EDR ve XDR’yi her büyüklükteki şirket ve kuruluş için daha basit hale getiriyor. Sıfır siber güvenlik görevlisine sahip olanlardan deneyimli siber güvenlik ekiplerine sahip olan kurumlara kadar tüm müşterilerimize benzersiz uzmanlığımızla desteklenen en iyi korumayı sunuyoruz. Amacımız, şirketlerin kendi özel gereksinimleri için en yüksek kalitede güvenilir ve uygun maliyetli bilgi güvenliği sistemleri oluşturmalarına olanak sağlamaktır.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL