Gündem

İspanyol Lojistik Deviyle Partner Oldu

Bulung Logistics, Fas taşımalarında kapasitesini artırarak, Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye hattında yıllık yükleme hedefini 60 bine çıkardı.

İspanyol Lojistik Deviyle Partner Oldu

Bulung Logistics, Fas taşımalarında kapasitesini artırarak, Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye hattında yıllık yükleme hedefini 60 bine çıkardı. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, İspanya’nın en büyük küresel lojistik şirketlerinden olan Marcotran ile partnerlik anlaşması imzaladıklarını, Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye pazarında 2 binin üzerinde araç ve ekipmanla hizmet vereceklerini belirtti. 

İntermodal ve kara yolu taşımalarıyla öne çıkan Bulung Logistics, Türkiye ile Fas-İspanya-Portekiz-Fransa taşımalarında pazar payını büyütmeye devam ediyor. Şirket bu doğrultuda Fas, İspanya, Portekiz ve Fransa’da depoları ve özmal araç filosu bulunan ayrıca Fas ve Cebelitarık’ta gümrük hizmetleri de veren, İspanya’nın en büyük küresel lojistik firmalarından Marcotran ile partnerlik anlaşması yaptı.

Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, TÜİK verilerine göre geçen yıl Fas ve Türkiye’nin dış ticaret hacminin 4,4 milyar dolarla rekor kırdığına dikkati çekti. Kasap, sadece iki ülke arasındaki ithalat-ihracat taşımalarından değil, Türkiye ile Fas-İspanya-Portekiz-Fransa taşımalarından da daha çok pay almak istediklerini söyledi.

Bu doğrultuda bu ülkelerdeki lojistik altyapılarını güçlendirmek için yeni partnerlik anlaşması imzaladıklarını vurgulayan Kasap, Fas, İspanya, Portekiz ve Fransa’da depoları ve araçlarıyla yaygın bir lojistik ağı bulunan, İspanya’nın en güçlü küresel lojistik firmalarından Marcotran ile iş birliği anlaşması yaptıklarını dile getirdi. 

Böylece bu hatlarda büyük bir operasyon kapasitesine ulaştıklarının altını çizen Kasap, “Bu iş birliğiyle sadece bu hatta kullanacağımız özmal araç ve ekipman kapasitemiz 2 binin üzerine çıkıyor.” dedi.

Yılda 60 Bin Yükleme Hedefi, 3 Farklı Rota Alternatifi 

Kasap, Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye hattında yıllık yükleme hedefini 60 bine çıkardıklarını belirterek, “Fas’tan en küçük parsiyel yükleri bile 12 gün içinde Türkiye’ye kapıdan kapıya teslim etmeye başladık. İspanya’dan itibaren kullandığımız Ekspres kara yolu servislerimizle bu süreyi 8-10 güne düşürebiliyoruz.” diye konuştu.

Bu hatta intermodal ve kara yoluna ek olarak direkt deniz yolu taşımaları da yaptıklarını ifade eden Kasap, şu bilgileri paylaştı:

“İlk rotamız Fas’ın Tanger Limanı’ndan Ro-Ro ile İspanya’nın Algeciras Limanı’na. Oradan kara yolu ile Fransa’nın Sete Limanı’na, ardından yine Ro-Ro ile Yalova’ya ulaşıyor. Diğer alternatif rotamızda Fas’tan İspanya’nın Valencia şehrine, oradan Sete Limanı’na gidiyoruz veya Cebelitarık’a ve ardından demir yolu ile Zaragoza, sonra Sete Limanı’ndan Ro-Ro ile Türkiye’ye geliyoruz. Ayrıca Fas’tan İspanya ve Fransa’ya geçiş yaptıktan sonra, aktarmasız kara yolu ile Türkiye’ye Süper Ekspres taşımalar yapıyoruz.”

Gümrükleme ve Depolama Hizmetleri de Verecek

Kasap, Fas-İspanya-Portekiz-Fransa-Türkiye hattında haftalık düzenli servislerle hizmet verdiklerini, özellikle güçlü bağlantıları sayesinde hızlı ve sorunsuz bir taşıma süreci sunduklarını söyledi. Bu ülkelerdeki gümrükleme ve depolama süreçlerinde de müşterilerinin işlerini kolaylaştırdıklarına işaret eden Kasap, Bulung Logistics olarak Afrika’da Fas’ın ardından önce diğer Kuzey Afrika ülkelerine, sonrasında ise sahra altı Afrika ülkelerine hizmet vermeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL