Gündem

İstanbul 16-17 Kasım'da 'Dünyayı ağırlayacak' Türkiye'nin ikinci yüzyılı Boğaziçi Zirvesi'nde karşılanıyor

İstanbul 16-17 Kasım’da ‘Dünyayı ağırlayacak’ Türkiye’nin ikinci yüzyılı Boğaziçi Zirvesi’nde karşılanıyor Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Boğaziçi Zirvesi’nde geri sayım başladı.

İstanbul 16-17 Kasım'da 'Dünyayı ağırlayacak'  Türkiye'nin ikinci yüzyılı  Boğaziçi Zirvesi'nde karşılanıyor

İstanbul 16-17 Kasım’da ‘Dünyayı ağırlayacak’

Türkiye’nin ikinci yüzyılı

Boğaziçi Zirvesi’nde karşılanıyor

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Boğaziçi Zirvesi’nde geri sayım başladı.  Geçmiş yıllarda olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman kişilerin bir araya gelerek fikir ve önerilerini Boğaziçi Zirvesi’nde anlatacağını belirten UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, bu kadar yüksek profilli katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacak olmalarının büyük bir gurur olduğunu belirtti. 16-17 Kasım’da gerçekleşecek zirvede 53 ülke temsilcisinin konfirmasyon verdiğinin bilgisini paylaşan Özgencil, 14’üncüsü gerçekleşecek olan zirvede düzenlenecek panellerle daha adil ve eşitlikçi bir dünyaya ulaşmak ve yeni dünya düzenini anlamak için çok önemli fikirlerin ortaya konulacağını ifade etti.

Dünyanın buluşma noktası olan ve Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen Boğaziçi Zirvesi’nin 14’üncüsü bu yıl “Gelecek Yüzyılı Karşılamak” temasıyla gerçekleştirilecek. UİP Kurucusu ve Başkanı Cengiz Özgencil, 16-17 Kasım’da İstanbul’da yapılacak Boğaziçi Zirvesi’ne şimdiye kadar 53 ülke temsilcisinin konfirmasyon verdiğini, zirvenin 14’üncü yılında da Türkiye menfaatlerini ön planda tutarak, bağımsız ve güçlü bir şekilde adım adım ilerlediğini belirtti. 

53 ÜLKEDEN KATILIM

Bu yıl gerçekleşecek zirvede 53 ülkeden konuşmacı ve katılımcı olarak belirli heyetler beklediklerini kaydeden Özgencil, bu yılın mottosu olan ‘Gelecek Yüzyılı Karşılamak: Zorluklar ve Beklentiler’ adı altında 23 panel düzenleneceğinin bilgisini paylaştı. Panellerde gelecek yüzyıl ile ilgili konuların işleneceğini belirten Özgencil, “Zaten gelecek yüzyılın ilk yıllarını yaşayan nesil olarak sağımızda solumuzda, altımızda ciddi savaşlar olmaya başladı. Konvansiyonel silahlarla bu savaşlar başladı. Fakat ülkelerin bakan düzeyindeki kişileri nükleer savaştan bahsediyor, dünyanın önemli ülkelerinden Amerika nükleer denizaltısını gönderiyor. Bu belirsizlik içinde dünyanın yeni jenerasyonu da hazırlanmaya çalışıyor. Önemli konuşmacılar bu ortamın nasıl sonuçlar doğuracağını düşünerek, bu olanların bir daha yaşanmaması için bilgilerini aktaracaklar.” dedi.

Özgencil, Boğaziçi Zirvesi’nde panellerde kullandıkları dünya barışına yönelik adımların gerçekleşmesi ve zirvenin dünya barışına bir faydasının olmasından çok mutlu olacaklarını dile getirdi. 

ZİRVEDE ÖNEMLİ YATIRIM FIRSATLARI

Bu yıl da ekonomi panellerinin ön planda olacağının altını çizen Özgencil, geçmiş 13 yılda olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman kişilerin bir araya gelerek fikir ve önerilerini Boğaziçi Zirvesi’nde anlatacağını belirtti. UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, bu kadar yüksek profilli katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacak olmalarının büyük bir gurur olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu yıl gerçekleşecek 14’üncü zirveye çok yoğun bir ilgi olacağını belirten Özgencil, “Bu yıl yine içi dolu panellerle, önemli konuşmacıları ağırlayacağımıza ve önemli iş birlikleri yapılacağına inanıyorum. Boğaziçi Zirvesi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli ekonomik iş birliklerine ve anlaşmalara ev sahipliği yapacak. Zirve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını göstermek ve yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek için çok önemli fırsatlar sunacak. Değişen dünyada güçlü tedarik zinciri ve jeopolitik önemi ile gözde ülkelerden biri haline gelen Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda. Zirvede yurt dışından gelen yatırımcılar sektörel bazda özellikle enerji ve bankacılık sektörlerinde önemli B2B görüşmeler gerçekleştirecek. ” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÜÇLÜ BİR DEVLET”

Malezya’dan, Endonezya’dan, Uzak Doğu’dan, Asya’dan, Avrupa’dan, İtalya’dan ve birçok ülkeden hem konuşmacı hem katılımcı olarak heyetlerin geleceğini duyuran Özgencil, ” Çevremizde özellikle Orta Doğu’da yukarıda, Kafkasya’da, Asya’da şu anda hala devam eden çatışmalara karşın 100 yıl boyunca savaş görmemiş bir jenerasyonun bir parçası olarak savaş görmememizi büyük güçlü ordumuza bağlıyorum. Kurulan Cumhuriyet’in dimdik ayakta durmasını kurumlarının hiç sarsılmadan ayakta kalmasına bağlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet.” ifadelerini kullandı.

Filistin-İsrail savaşının devamının özellikle Kuzey Afrika ve Kuzey Afrika’ya komşu olan Orta Doğu’daki ülkelerin temsilcilerinin de katılımlarını ertelediğini duyuran Özgencil, “Şirket bazında da katılım olacaktı, onlar da ertelendi. Bu konularda bir hassasiyet söz konusu oluyor. Bunu geçmiş dönemlerde de yaşadık. Ama bütün bunlara rağmen inşallah bu savaş uzun sürmez. Türkiye’de  olağanüstü bir şey yaşamadığımız sürece zirvemizi yapacağız.” dedi.

ZİRVEDE DÜZENLENECEK PANELLER

16 Kasım’da başlayacak olan zirvede paneller iki ayrı salonda gerçekleşecek. ‘Gelecek Yüzyılı Karşılamak’ yuvarlak masa toplantısı ile başlayacak zirvede iki gün boyunca gerçekleştirilecek paneller şöyle:

16 Kasım Perşembe:

‘Boğaziçi Zirvesi Özel Paneli (Büyükelçiler): Çatışma Çözümü’,  ‘Metaverse Girişimlerinin Geleceği: Yapay Zeka ve Sürdürülebilir İş Modelleri’, ‘Tıp Hukuku, Hastanın ve Doktorun Hak Ve Yükümlülükleri’, ‘Teknoloji Çağında Hukukla Kazanmak veya  Kaybetmek’, ‘Enerji Trilemması: Enerji Politikaları ve Dinamikleri’, ‘Küresel Pazarlara Erişim ve Ticaret Alanları’, ‘Neolitik Yaşam Biçiminin Getirdiği Sonuçlar’, ‘New York ve ABD’de Yatırım ve Ticaret’, ‘Değişen Güvenlik Algısı: Savunma Sanayi ve Siber Güvenlik’, ‘Şehirciliği Dönüştüren Altyapı Yatırımları ve Projeler’, ‘Avrupa’da Yaşayan Türkler: Önümüzdeki Yüzyılda Politik, Ekonomik, Kültürel ve Tarihsel Miraslarının Önemi’, ‘Türk Dünyası Yüzyılı’.

17 Kasım Cuma:

‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’, ‘AB ve Karadeniz Bölgesi: Gürcistan, Moldova ve Ukrayna’nın Üyelikleri’, ‘Türk-Arap Diyaloğu’, ‘Dijital Dönüşümde Yapay Zekanın Önlenemez Rolü’, İŞ ‘Dünyasının Geleceğini Gayrimenkul Yatırımınlarının Yeniden Tanımlanması Perspektifiyle Şekillendirmek’, ‘İklim ve Yeşil Ekonomi’, ‘Kuşak Yol’, ‘Türk-Arap Diyaloğu’, ‘Finans ve 

 

 

Bankacılığın Yol Haritası’, ‘Uluslararası Medyada Yeni Normlar: Bilgiye Erişim ve Doğruluk’, ‘Sermaye Piyasalarında Finansman Kaynakları ve Reel Sektör’, ‘Dünyada Tarımsal Sürdürülebilirlik’, ‘İklim ve Yeşil Ekonomi’, ‘Yüksek Öğrenimde Globalleşme’, ‘Profesyonel Spor Dallarının Geleceği’, ‘Sanata Evet Vizyonuyla Gelecek Yüzyılı Karşılamak’, ‘Kadının Ekonomide Yükselen Rolü’.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL