Gündem

İSU, 2023 Yılında Karamürsel'de 60,2 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı Gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelinde 12 ilçeyi de güçlü bir altyapıya kavuşturacak yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

İSU, 2023 Yılında Karamürsel'de 60,2 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı Gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelinde 12 ilçeyi de güçlü bir altyapıya kavuşturacak yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 2023 yılı içerisinde Karamürsel ilçesine 60,2 milyon lira harcama yaparak toplamda 33 bin 534 metre yeni altyapı hattı, depo ve terfi merkezi çalışmaları gerçekleştirdi.

33 BİN 534 METRE YENİ ALTYAPI VE SU DEPOSU
Kocaeli’nin daha sağlıklı bir kent olması hedefiyle çevre yatırımlarına büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü kaliteli ve sağlıklı altyapı için yatırımlarına devam ediyor. İlimizin güney yakasında bulunan Karamürsel’de İSU bu yıl yaptığı çalışmalar ile hem kırsal hem de şehir merkezinde birçok altyapı yatırımı gerçekleştirdi. Karamürsel’de yapılan altyapı çalışmaları kapsamında; başta 4 Temmuz, Oluklu, Karapınar, Kızderbent, Karaahmetli, Kayacık, Pazarköy, Dereköy Mahalleleri olmak üzere çalışmalar gerçekleştirilerek toplamda 60,2 Milyon Türk lirası harcama ile 33 bin 534 metre uzunluğunda yeni içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapıldı.

YENİ ALTYAPI HATLARI DEVREYE ALINDI
Kenti geleceğe taşıyacak hizmet ve yatırımlarına aralıksız devam eden İSU Genel Müdürlüğü; 2023 yılında Karamürsel’de gerçekleştirilen altyapı çalışmaları kapsamında 26 bin 206 metre içme suyu, 6 bin 478 metre kanalizasyon hattı ve 850 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı inşa çalışmaları ile birlikte toplamda 33 bin 534 metre yeni kaliteli ve modern altyapı hattını ilçe halkının hizmetine sundu. Ayrıca Karamürsel’de 2023 yılı yatırım çalışmaları kapsamında Kızderbent Mahallesi’nde 300 metreküplük 1 adet içme suyu deposu ve bağlantı hatları ile 4 Temmuz Mahallesi’ne 1 adet içme suyu terfi merkezi inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İHSANİYE BARAJI’NDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İlimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacının sürekli bir şekilde karşılanması amacıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ) yapımını gerçekleştirdiği ve 2021 yılı itibarıyla su tutmaya başlayan İhsaniye Barajı’nın iletim hattı ve içme suyu arıtma tesisi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Karamürsel ve Gölcük ile ihtiyaç halinde Başiskele ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak İhsaniye Barajı’nda çalışmalar kapsamında 2 bin 750 metre tünel iletim hattı, 16 bin metre uzunluğunda çelik borular ile isale hattı ve 100 bin metreküp/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla İhsaniye Barajı’nın 2025 yılı içerisinde bölgenin su ihtiyacını karşılaması planlanıyor.

YENİ YATIRIMLAR 2024 YILINDA DEVAM EDECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Karamürsel ilçesinde 2024 yılında gerçekleştirilecek yatırım programı çerçevesinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yanı sıra dere ıslahı ve su depo inşası gibi projelerle ilçenin altyapısı modernize edilmeye devam edilecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL