Gündem

İSU 2024 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı Genel Müdür Ali Sağlık:" Kocaeli'yi Susuz Bırakmayız"

299 MAHALLEDE 1 MİLYAR 440 MİLYON TL YATIRIM 2023 yılı Faaliyet Raporu, Bilanço, Kesin Hesap, Taşınır Kesin Hesap ve Denetçiler Raporu ile Norm Kadro Düzenlenmesi ve İSU Kuruluş, Yetki ve Yönetimine İlişkin Esas Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tadilatı Teklifinin görüşülerek karara bağlanması onaylandı.

İSU 2024 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı Genel Müdür Ali Sağlık:" Kocaeli'yi Susuz Bırakmayız"

299 MAHALLEDE 1 MİLYAR 440 MİLYON TL YATIRIM
2023 yılı Faaliyet Raporu, Bilanço, Kesin Hesap, Taşınır Kesin Hesap ve Denetçiler Raporu ile Norm Kadro Düzenlenmesi ve İSU Kuruluş, Yetki ve Yönetimine İlişkin Esas Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tadilatı Teklifinin görüşülerek karara bağlanması onaylandı. Genel Kurulda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın: “Kocaeli’de su musluktan içiliyor, ben de suyu musluktan içiyorum.” dedi. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık da, 2023 yılında, bütçenin yüzde 35’i kullanılarak Kocaeli genelinde 299 mahallede 1 milyar 440 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

ALİ SAĞLIK: “ BÜTÇEMİZİN YÜZDE 35’İNİ YATIRIMA AYIRDIK”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı ardından düzenlenen İSU 2024 yılı Birinci Olağan Genel Kurulu’nda sunum yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık: “İSU’nun 2023 yılı Kesin Hesap Cetveli’nde 3 milyar 580 milyon olarak tahmin edilen gelir bütçesi 3 milyar 969 milyon 461 bin lira olarak gerçekleşti. 2023 yılı tahmini gider bütçesi ise 4 milyar 430 milyon olarak tahmin edildi ve 4 milyar 157 milyon 606 bin lira olarak gerçekleşti. Gerçekleşme oranı ise yüzde 94 oldu. 2024 yılı tahmini bütçemizde geliri, 7 milyar 115 milyon TL; gideri, 8 milyar 085 milyon TL olarak tahmin ettik. Bütçemizde İller Bankası’nın payı çok düşük. 2023 yılı gider bütçesine baktığımızda yüzde 35’i de yatırımlara ayrıldı.” dedi.

ÇINARLIDERE’YE ARITMA TESİSİ KURULUYOR
Kocaeli’de 260 milyon metreküp yıllık içme suyu kapasitesinin bulunduğunu ifade eden Genel Müdür Ali Sağlık: “Geleceğe dönük projeler olan İhsaniye ve Avcıdere Barajları, Ballıkaya Barajı, Akmeşe Barajı ve Çınarlıdere projesi ile birlikte toplamda yıllık 381 milyon metreküp suyumuz olacak. Çınarlıdere’ye arıtma tesisini bu yıl yaparak 4 milyon metreküp suyumuzu alacağız.” diye konuştu.

“ VATANDAŞLARIMIZ TASARRUFA DİKKAT ETMELİ”
Kış aylarında yeterli kar yağışı olmadığını bu nedenle de yaz aylarında susuzluk probleminin yaşanmaması için tasarrufun önemli olduğunu ifade eden Genel Müdür Ali Sağlık: “Kocaeli’yi susuz bırakmayız ama İlçe Belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyemiz park ve bahçe sulamalarında geri kazanım suyu kullanılması konusunda hassasiyet gösterirse seviniriz. Vatandaşlarımız da bağ ve bahçe sularken, araba ve halı yıkarken mümkünse arıtılmış su kullanmamalı. Yağış olmazsa zor bir dönem olacak. Kocaeli halkından bu konuda bu yıl biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.

BAŞKAN TAHİR BÜYÜKAKIN: “SU FİYATLARINDA 17. SIRADAYIZ”
Genel Kurulda CHP’li meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Tarifeler konusunda eleştiriler oldu. Bu tarifelerle ilgili kararlar, daha önce oy birliği ile alındı. Tarife konusu sürekli eleştiriliyor. 30 Büyükşehir Belediyesi arasında biz 17’nci sıradayız. Sayıştayın kararlarına göre biz bu mecliste karar aldık. Maliyetin altında su verirsek zimmet çıkacağı için bu karar verildi. Yükü sanayinin üzerine vererek hane suyunu az tuttuk. Daha sonra enflasyon farklarının yansıtılmasını durduralım kararı aldık. Konutta TÜFE’nin kaldırılması ile abonelerin kazanımı ise 614 milyon lira” dedi.

BÜYÜKAKIN: ”KOCAELİ’DE SU MUSLUKTAN İÇİLİR”
Asbestli boru kullanımı ile ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Asbestli boru ile ilgili tartışmada geçtiğimiz yıl diğer belediyelerle karşılaştırma yapılmasını istedim ama diğer belediyelerde bunun verisini bulamadık.” dedi. Çeşmeden su içilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Tahir Büyükakın: “Çeşmeden su içiyor muyum? Evet, içiyorum. Sorun yok. Ben, Ali Bey’e güveniyorum. Kocaeli’de su musluktan içilir diyor, ben de içiyorum.” diye konuştu. Başkan Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti. Büyükakın: “ İSU’da görev yapan tüm arkadaşlar görevinde yetkin kişiler. Ben, çalışma arkadaşlarıma vermiş oldukları emekler için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KARARLAR GÖRÜŞÜLEREK ONAYLANDI
2023 yılı Faaliyet Raporu, Bilanço, Kesin Hesap, Taşınır Kesin Hesap ve Denetçiler Raporu ile Norm Kadro Düzenlenmesi ve İSU Kuruluş, Yetki ve Yönetimine İlişkin Esas Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tadilatı Teklifinin görüşülerek karara bağlanması görüşülerek karara bağlandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL