Gündem

İSU, 27 Ekip ve 68 Personel İle Deprem Bölgesinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ilk günden itibaren ağır bir şekilde etkilenen, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde arama kurtarmanın yanı sıra; içme suyu ve kanalizasyon bakım onarımı, hasar tespit, tankerler ile su temini, altyapı çalışmaları ile lojistik hizmetleri veriyor.

İSU, 27 Ekip ve 68 Personel İle Deprem Bölgesinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ilk günden itibaren ağır bir şekilde etkilenen, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde arama kurtarmanın yanı sıra; içme suyu ve kanalizasyon bakım onarımı, hasar tespit, tankerler ile su temini, altyapı çalışmaları ile lojistik hizmetleri veriyor. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, AFAD ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan çalışmalarda, iki ilde, toplam 68 personel ve 33 adet çeşitli türde araçtan oluşan 27 ekip ile birlikte görev yaptıklarını belirtti.

İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin ilk saatinden itibaren depremin yaralarının sarılması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın direktifleri ile birlikte harekete geçen İSU Genel Müdürlüğü, bölgeye ekipler göndermeye başladı. Geçen 9 günlük süre boyunca Hatay ve Kahramanmaraş illerinde arama kurtarma ile çeşitli yardım ve destek faaliyetlerinde bulunuluyor.

ARAMA KURTARMA-YARDIM-LOJİSTİK ÇALIŞMALARI

Depremin en yoğun olduğu Hatay’da koordinasyon, arama-kurtarma, içme suyu ve kanalizasyon hatları yanı sıra elektrik bakım onarım çalışmaları, çeşitli vinç, tır, kamyon-kamyonet, tanker, jcb, vidanjör gibi araçlar ile lojistik hizmetleri sürdürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8 adet su tankeri ile birlikte toplam 15 adet temiz su tankeri depremin etkilediği bölgeler ile çadır kentlerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları karşılanıyor.

BAKIM-ONARIM VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Bölgede bulunan İSU ekipleri, Hatay’ın içme suyu ile kanalizasyon şebekesinin bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. Ekipler, gece geç saatlerine kadar çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, depremzedelerin barınmaları için kurulan çadır ve konteyner kentler ile sahra hastanesinin altyapı çalışmaları da yapılıyor.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

İSU Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde yardım, bakım ve lojistik faaliyetlerinin yanı sıra tecrübeli inşaat mühendislerinden oluşan 4 kişilik ekip ile depremlerin merkezi olan Kahramanmaraş’ta hasar tespit çalışmalarında da bulunuyor. Ekipler, ilde hasar gören binlerce binanın hasar durumlarının belirlenmesinde depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürüyor.

SAĞLIK, “DEPREMİN YARALARINA KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Depremin ilk saatlerinden itibaren depremzedelere yardım etmek için ekip oluşturarak gönderdiklerini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık,” Marmara depremini ağır bir şekilde yaşadık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hızlı organize olarak deprem bölgesine ilk planda içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için tankerler gönderdik. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler depremzedelerin su ihtiyacı ile İskenderun’da
meydana gelen yangına müdahale çalışmalarına destek verdiler. Akabinde deprem bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda iş makinaları ve çeşitli ekipler gönderdik.
Deprem bölgesinde 68 personelimizden oluşan 27 ekip ve 33 adet çeşitli iş makinası ile depremzedelerin çeşitli ihtiyaçlarında yardımcı olmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de içme suyu ve kanalizasyon ekipleri ile vidanjör aracımızı Hatay’a gönderiyoruz. Depremin yaralarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim böyle afetlerden dünyamızı, ülkemizi ve insanımızı korusun. ”dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL