Ekonomi

Isu'da su faturalarına aylık yansıyan tüfe uygulaması kaldırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün 2024 yılı 1.

Isu'da su faturalarına aylık yansıyan tüfe uygulaması kaldırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün 2024 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TARİFE DÜZENLEMESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı ardından düzenlenen İSU Olağanüstü Genel Kurulu’nda tarifeler ile ilgili düzenlemeler görüşüldü. Tarife değişikliği görüşmelerinde, su faturalarına her ay TÜFE oranında yansıyan zammın konut abone tarifesinden kaldırılması ve 1. kademe konut tarifesinin 10 metreküpten 12 metreküpe çıkartılması meclise sunuldu.

BAŞKAN TAHİR BÜYÜKAKIN: “TÜFE UYGULAMASINI DURDURUYORUZ”
Genel Kurulda gündem maddesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Daha önce TÜFE oranında zammı Sayıştay ile olan ihtilaf dolayısıyla yapmıştık. İSKİ Kanunu, maliyet esaslı fiyatlama şartını koşuyor. Eğer maliyet esaslı fiyatlama yapılmaz ise biz bunu kişi borcu olarak yansıtacağız dedikleri için bu zammı yapmak zorunda kalmıştık. Enflasyonist trende bağlı olarak TÜFE zammının faturalara çok yansıması nedeniyle yaptığımız hesaplamalarla maliyet dengemizi korumamıza mâni olmayacağını gördüğümüz için TÜFE uygulamasını önümüzdeki ay itibarıyla meskenlerde durdurma kararı aldık.” dedi.

“614 MİLYON TL MALİYET OLUŞUYOR”
Başkan Büyükakın: “Şu anda mesken tarifesinde 30 Büyükşehir Belediyesi arasında 19. sıradayız. Aldığımız karar ile İSU’nun mali dengelerini bozmayacağız. Aldığımız karar ile yıllık toplam maliyet 614 milyon lira olacak. Şubat ayı itibarıyla 1. kademe konut tarifesini 10 metreküpten 12 metreküpe çıkartacağız. Daha önce aldığımız karar ile 4 kişiye kadar metreküp oranı buydu. Hanede yaşayan her bir fazladan kişi için 2 metreküp ilave ediyorduk. Bu uygulamayla artık 4 kişiye kadar 12 metreküp, 5 kişi 14 metreküp, 6 kişi 16 metreküp 7 kişi ve üzeri olanlara 17 metreküp olarak uyarlayarak meclisimize sunuyoruz.” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE ONAYLANDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürlüğü 2024 yılı tarife düzenlemesinin görüşülerek karara bağlanması talebini meclise sundu. Karar oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL