Teknoloji

ITU-T, Türk Telekom'un yerli mühendis katkısıyla hayata geçirdiği yeni senkronizasyon çözümü için standardizasyon sürecini başlattı

Türk Telekom, yerli çözümler üretme ve bu çözümleri ihraç etme vizyonu ile çalışmalarını sürdürüyor.

ITU-T, Türk Telekom'un yerli mühendis katkısıyla hayata geçirdiği yeni senkronizasyon çözümü için standardizasyon sürecini başlattı

Türk Telekom, yerli çözümler üretme ve bu çözümleri ihraç etme vizyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom’un yerli mühendislerin katkılarıyla geliştirdiği ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Net Insight iş birliği ile hayata geçirdiği “Uydu Bağımsız Zaman Senkronizasyonu İletimi Çözümü”nü, yenilikçi uygulamalarla geliştirmeye devam ediyor. Telekomünikasyon, enerji, finans başta olmak üzere birçok sektöre hizmet verebilecek bu öncü teknolojinin standartlaştırması için; uluslararası standardizasyon kuruluşu ITU-T’de çözümün temel özelliklerini değerlendirmek üzere diğer paydaşların desteği alınarak çalışma başlatıldı.

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceği yeni nesil teknolojilerle şekillendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom’un, yerli mühendislerin katkılarıyla başlattığı ve geliştirdiği, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Net Insight iş birliği ile hayata geçirdiği, “Uydu Bağımsız Zaman Senkronizasyonu İletimi Çözümü” için ITU-T’de yeni bir çalışma maddesi oluşturularak standartlaştırma sürecine girildi. Özellikle telekomünikasyon, enerji, finans gibi sektörlerin ihtiyacını karşılayan, 5G için dünyadaki tüm mobil operatörlere GPS/GNSS’den bağımsız stabil senkronizasyon servisi sunmayı hedefleyen çözüm, uydu sistemlerinden bağımsız olarak çalışabiliyor.

“Türk mühendislerin katkılarıyla hayata geçirilen yerli çözümleri, tüm dünya için geliştirme konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Şirketlerin, şehirlerin ve endüstrilerin dijital dönüşümünün son derece önemli olduğu böyle bir teknolojik bir çağda, kurumlar rekabette öne çıkabilmek adına dijital dönüşümü bir yol haritası olarak ele alıyor. Türk Telekom olarak, bu dönüşüm sürecinde yeni nesil teknolojilere ayırdığımız kaynaklarımız, ürün ve çözümlerimizle öncü olarak yer alıyoruz. Türk Telekom olarak, teknolojiyi üreten bir şirket olma vizyonu ile sektöre değer katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yerli mühendislerimizin çalışmalarıyla gerçekleştirilen yenilikçi çözümümüzün küresel arenada önemli bir potansiyel olduğunu görüyoruz.  Alanında öncü, uydu bağımsız zaman senkronizasyonu çözümümüz patent ve ürünleşme sürecini tamamlamasının ardından global standardizasyon yolunda emin adımlarla ilerliyor. Teknolojinin sağladığı imkanları her alanda kullandığımız gibi, bu alanda öncelikli odağımız yerli teknoloji geliştirmek. Bu kapsamda; Türk mühendislerinin patentlerinden yararlanarak Net Insight ile birlikte geliştirilen, yenilikçi teknolojiler için kritik öneme sahip yeni nesil senkronizasyon çözümünü geliştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Net Insight ile geliştirdiğimiz zaman ve frekans senkronizasyonu alanındaki bu patentli teknoloji, ürünleştirilip tüm dünyaya ihraç edilerek, özellikle telekomünikasyon, enerji, finans gibi sektörler için çözüm sağlayacak. Yatırımlarımıza aralıksız devam ederken, bir yandan da Türk mühendislerin katkılarıyla üretilen yerli çözümleri, tüm dünya için geliştirme konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

Net Insight CEO’su Crister Fritzson konuyla ilgili şunları söyledi: “Hatasız senkronizasyon günümüzün gelişmiş telekom ağlarında temel bir işlev haline geldi. Güvenli ve gerçekten dayanıklı bir senkronizasyon hem kritik kamu işlevlerinin hem de yeni nesil kurumsal hizmetlerin sağlanması için kritik önem taşıyor. Türk Telekom ile gerçekleştirdiğimiz başarılı iş birliği, 5G ve diğer kritik altyapıların yaygınlaştırılmasını güvence altına alacak ve hızlandıracak benzersiz bir senkronizasyon çözümü sağladı. Türk Telekom’u stratejik ortaklığından dolayı gurur duyuyoruz. Çözümü küresel bir standart haline getirmek için ilk adımlar atıldı. Bu adımlar; senkronizasyonun birçok sektördeki kritik ağ altyapısında açık ve güvenli bir şekilde kullanılmasını daha da geliştirecek.” 

“Uydu sistemlerine bağımlılığı ortadan kaldırıyor”

Türk Telekom’un 5G için dünyadaki tüm mobil operatörlerin ihtiyaç duyduğu GPS/GNSS’den bağımsız stabil senkronizasyon servisini sunma hedefiyle başlattığı çalışmalar neticesinde, çözüm uydu sistemlerinden tamamen bağımsız Türk Telekom şebekesinde başarı ile çalıştırıldı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL