Eğitim

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Matematik Alanında Yenilikçi Çalışmalar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında İzmir’de örnek çalışmalar yapılıyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Matematik Alanında Yenilikçi Çalışmalar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında İzmir’de örnek çalışmalar yapılıyor. Gençleri geleceğe hazırlamanın en büyük sorumlulukları olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Matematik derslerini keyifli hâle getirerek öğrenmeyi kolaylaştıracak ‘Matematik Seferberliği kapsamında tüm okul türlerinin içinde bulunduğu koşulları daha da iyileştirmek üzere çalıştıklarını belirtiyor.

Bu kapsamda Bornova Anadolu Lisesinde “Matematik ve Bilim Atölyesi- MATEV” açılışı gerçekleştirildi. Matematik ve bilim, Matematik ve Astronomi, Matematik ve Sanat alanlarında farklı köşelerin yer aldığı MATEV, öğrencilere Matematiği sevdirecek, belli konuların öğretildiği çeşitli alanlara sahip. MATEV, açık amfisi, içerik üretim dersliği, bilimsel gerçekleri deneyimleme ve astrolojik gözlem imkanı sunan uygulama alanları ile tüm öğrenci ve öğretmenleri bekliyor. MATEV ile Matematiğin astronomide, sanatta ve günlük hayattaki yerini öğrencilere gösterebilecek bir alan yaratıldı. Ayrıca İzmir genelindeki Sınıf öğretmenleri, Matematik öğretmenleri ve Fen Bilgisi öğretmenlerine yönelik öğretmen eğitimlerinin yapılacağı bir matematik atölyesi de hayata geçirildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında geçtiğimiz yıl “1. Matematik Seferberliği Çalıştayı” düzenledi ve çalıştayda elde edilen veriler ışığında çalışmalarına hız verdi.

Matematik koridorları  ve bahçe oyunları sayısı hızla artıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 5 ilkokul, 3 ortaokul ve 1 lise seviyesinde olmak üzere 9 okulda eş zamanlı, matematik koridorları açıldı. Açılan koridorlar; 14 panodan oluşan tarih şeridini, yaparak yaşayarak öğrenmeyi ve tarih şeridini destekleyecek nitelikte materyalleri, matematikle ilgili sözleri ve akıl-zeka oyunlarından oluşan matematik    oyun köşelerini içeriyor. Koridor açılışı gerçekleşen okulların bahçelerine; her bir oyun birden fazla yöntemle oynanabilir şekilde tasarlanmış bahçe oyunları çizildi.

Öğretmenlere yönelik eğitimler

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınıf öğretmenlerine, ortaokul ve lise düzeyinde matematik öğretmenlerine yönelik Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı kapsamında ‘Matematik Koridoru Eğitimi’ gerçekleştirdi.

Öğrencilere yönelik kutu oyunu tasarlandı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Matematik seferberliği kapsamında çarpma bilen herkesin oynayabileceği özgün bir kutu oyunu tasarlandı. 8 yaş ve üzeri öğrenciler ile aileleri tarafından kullanılabilen bu oyunla öğrencilerin temel seviye matematiksel becerilerini desteklemek, stratejik düşünme becerilerini geliştirmek ve aileleriyle birlikte eğlenceli zaman geçirerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmak hedefleniyor.

“Mesleğimde Matematik Çalıştayı”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliği ile Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, 140 öğrenci, 30 öğretmen, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katıldığı “Mesleğimde Matematik” Çalıştayı düzenlendi. Öğrencilerin problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek üzere oluşturulan problem istasyonları, öğrencilere farklı problemlere farklı çözümler üretme imkanı sundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL