Teknoloji

İzmir Okullarının Teknofest Başarısı

İzmir Anadolu Lisesi ve Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi öğrencileri Rize'de düzenlenen ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ yarışmasının Afet Yönetimi kategorisine finalist olarak davet edildi.

İzmir Okullarının Teknofest Başarısı

İzmir Anadolu Lisesi ve Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi öğrencileri Rize'de düzenlenen ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ yarışmasının Afet Yönetimi kategorisine finalist olarak davet edildi. Toplamda 17.090 proje başvurusundan finale kalan 136 takımın olduğu, "İnsanlık Yararına Teknoloji-Afet Yönetimi"  kategorisinde, İzmir Anadolu Lisesi ve Buca İnci-Özer Tırnaklı Fen Lisesi "AİLE" isimli takımla yer aldı. Yasemin Horasan'ın danışman öğretmen olduğu, Mert Batuhan Şahin, Eren Çömezoğlu, Nebil Yurttaş ve Fırat Hacıoğlu’ndan oluşan '"AİLE" isimli takım Afet Yönetimi kategorisinde "en iyi sunum" ödülünü aldı.  Ayrıca Afet Yönetimi kategorisine davet edilen 136 proje arasından ilk 10 proje arasına girdi ve ilk 3 ün 30Agustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da belirleneceği ödül törenine davet edildi.

 

İzmir’e başarı getiren okullardan Çiğli Fen Lisesi,  Tübitak ve Teknofest yarışmalarında üst sıralara ulaşmak için çıktığı yolda başarılarla dolu bir yıl geçirerek 4 takımla 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun'da yapılacak TEKNOFEST Karadeniz Türkiye finallerinde yer alıyor. Çiğli Fen Lisesinin ilk takımı Tübitak 2204-D İklim Değişikliği kategorisinde 1780 takım arasında Türkiye 3'sü olurken ikinci takım ‘Tarım Teknolojileri’ alanında 4816 takım arasında ilk 10'a girdi. ‘Biyoteknoloji İnovasyon’ alanında ise iki takım 3592 takım arasında ilk 10'a girdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL