Kültür Sanat

Kabare, Çigan ve Klezmerin Senfonik Buluşması Sirba Octet 30 Kasım'da CRR'de!

Kabare, Çigan ve Klezmerin Senfonik Buluşması Sirba Octet 30 Kasım’da CRR’de!   Kabare çigan ve klezmer müziğin en sevilen melodileriyle “Sirba Octet” Türkiye’deki ilk konserini 30 Kasım Perşembe akşamı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda verecek.

Kabare, Çigan ve Klezmerin Senfonik Buluşması  Sirba Octet 30 Kasım'da CRR'de!

Kabare, Çigan ve Klezmerin Senfonik Buluşması

Sirba Octet 30 Kasım’da CRR’de!

 

Kabare çigan ve klezmer müziğin en sevilen melodileriyle “Sirba Octet” Türkiye’deki ilk konserini 30 Kasım Perşembe akşamı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda verecek. Konserde, Sirba Octet’in neşe ve hayranlık uyandıran performansı, Olten Filarmoni Orkestrası’nın genç ve dinamik performansıyla bir araya gelecek. Konseri balalayka solisti Alexei Birioukov ile orkestra şefi Murat Cem Orhan birlikte yönetecek.

 

CRR Konser Salonu, 30 Kasım Perşembe akşamı klezmer, yidiş ve çigan müziğine yeni bir soluk getiren Sirba Octet’in konserine ev sahipliği yapacak. Sirba Octet sahneyi, genç konservatuvar mezunları ve deneyimli sanatçıları bir araya getirerek sanat dünyasında fark yaratan Olten Filarmoni Orkestrası ile paylaşacak. Saat 20.00’de başlayacak konserin süresi ise yüz dakika olacak.

 

Yenilikçi ve Dinamik Bir Performans

 

Sirba Octet, Orchestre de Paris, Orchester National de France ve Orchester de l’Opéra de Paris üyelerinden oluşuyor ve 20 yıldır klezmer, yidiş ve çigan müziğine yeni bir soluk getiriyor. Topluluk, “Tantz!” ve “Sirba Orchestra!” albümleriyle uluslararası alanda büyük beğeni topladı ve “Choc Classica” ödülüne layık görüldü. Sirba Octet hakkında yayınlanan “Une journée avec le Sirba Octet et Isabelle Georges” isimli bir de belgesel bulunuyor.

 

Konser programı, “Suite de Moldavie”, “Cocher, ralentis tes chevaux”, Yann Ollivo’nun düzenlemesiyle “Tire l’aiguille” ve “Les Deux guitares”, “Farges mikh nit”, “Valenki” gibi eserlerle zenginleştirildi. Ayrıca “Kalinka”, “Katiouchka / Otchi Tchornia” gibi sevilen eserler de icra edilecek.

 

Sirba Octet & Olten Filarmoni Orkestrası konser biletleri 40-75-120 ve 150 TL olarak CRR gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL